TUL:n erityisryhmien salibandyn mestaruusmitalit Vantaalle

Itä-Hakkilan kilvan Star-jouukue ja Kuopion Salibandyseuran jouukue tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle vauhdikkaan ja jännittävän loppuhuipennuksen Tikkurilan urheilutalolla pelatussa erityisryhmien avoimessa TUL:n salibandyn mestaruusturnauksessa.
Salibandy pääsi näin ensimmäistä kertaa mukaan liiton mestaruuskisojen joukkoon, ja kun turnaukselle tarjottiin kisaisännyyttä Itä-Hakkilan kilvalle, ei seuran vammaisurheilusta vastaava Harry Seidler pitkään miettinyt, vaan otti hyvillä mielin kisaisännyden vastaan, sillä jo pelkästää vammaisurheilun näkyvyyden ja arvostuksen , sekä urheilijoille tärkeiden pelien määrä saatiin nousemaan ja mikä parasta, juuri syksylle on kaivattukin turnausohjelmaa uuden harjoituskauden alkuun, toteaa Seidler.
Turnauksen pääteemaksi nostettiinkin tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus, joista seura saikin keväällä vammaisurheilun vahvalla myötävaikutuksella merkittävän tunnustuksen STTK:n taholta. Myös tärkeässä roolissa mestaruusturnauksen mahdollistamisessa toimi liiton tasa-arvovaliokunta, jonka puheenjohtaja Kari Uotila nosti merkittäväksi tapahtumaksi tasa-arvotyön edistämisessä.
Turnaus päätettiin pelata erityisryhmien nimen alla, jolla haluttiin taata kaikille eri vammaisryhmille ja heidän pelaajille riippumatta diagnoosista tasa-arvoinen mahdollisuus osallistumiseen, jolla päästiinkin hyvään tulokseen, kun mukaan osallistui 7 vierailevaa joukkuetta, Kuopiosta, Tampereelta, Porista, Hyvinkäältä, Helsingistä, Espoosta, Tuusulasta, sekä I-HK Vantaalta. Turnaus kokosi yhteiseen liikuntajuhlaan upeat 137 vammaisurheilijaa.
Kun pelit pyörahti käyntiin, nousi tunnelma heti urheilutalolla vahvojen kannustusjoukkojen kannustaessa ja rytmikkään musiikin tahdittamana loistavaksi, jatkuen läpi turnauspäivän hyvänä. Alkulohkojen pelien jälkeen pelattiin sijoitusottelut, joissa jo pitkän päivän rasitukset painoi varmasti vammaisurheiljoiden jaloissa, mutta yleisön vahva kannustus antoi lisää voimiaurheilijoille ja pelaajat palkitsivatkin yleisön upeilla suorituksilla ja maaleja tehtailtiin runsaasti kaikissa sijoitusotteluissa.
Pronssiottelussa kohtasivat FBT Pori ja Hyvinkään Pantterit. Ottelussa näkyi Porin joukkueen vahvempi kokemus, etenkin, kun  joukkueessa pelasi 3 Special Olympics maajoukkueryhmässä mukana olevaa pelaajaa, mutta Hyvinkää taisteli hienosti pelissä loppuun saakka.
Loppuottelussa kohtasivat kilvan Star ja Kuopion KSS joukkueet, jotka ovatkin toisilleen tuttuja usean vuoden ajalta, niin seura, kuin vuosi sitten kootun maajoukkueryhmänkin tahoilta, sillä tämän otteluparin joukkueista on yhteensä maajoukkueringissä 15 pelaajaa, toteaa Seidler, joka toimii seurajoukkueen joukkueenjohtotehtävissä, sekä maajoukkueen valmennusryhmässä, päätehtävänään joukkueenjohdon tehtävät.
Jännittävä ja pelillisesti tasainen finaali päättyi I-HK Starin 6-2 voittolukemiin, mutta Kuopion joukkueella oli useita erittäin vaarallisia maalipaikkoja ottelun aikana ja yleisö eli vahvasti mukana jännitysnäytelmässä, joten turnaus sai arvoisensa päätöksen.
Kisapäivä päätettiin palkintojenjakoon, jossa liiton salibandyjaoston puheenjohtaja Mauri Pessi lausui tervehdyssanat ja kiitokset niin joukkueille, kuin kisaisännälle onnistuneesta tapahtumasta ja vahvasta tasa-arvotyöstä vammaisurheilun parissa. Mauri Pessi toimi palkintojen jaossa mukana, sekä luovuti turnauksen kieropalkintopokaalin ensimmäiselle matkalleen I-HK Starin kapteenille, Teemu Komulaiselle, janäin oli joukkueen aito riemu valloillaan.
Sijoitukset;
1. I-HK Star, 2. KSS Kuopio, 3. FBT Pori, 4. Hyvinkään Pantterit, 5. EKT Espoo, 6. Koovee Tampere, 7. FC Kontu Fair Play Team, 8. Tuusulan Tuliketut
Star-joukkue joukkuekuvassa hetki ennen finaaliottelua 18.9
Janne Ahokainen tiukassa Kuopion Lauri Kinnusen vartioinnissa