Puheenjohtajan terveiset

Hei

Olen Itä-Hakkilan Kilvan puheenjohtaja 1.1.2016 lähtien. Yhteystietoni ovat: s-posti mirka.jarnefelt@kolumbus.fi puh. 040-125 8535. Ollaan yhteydessä!

Terveisin

Mirka

Oivalluksia valmentajakoulutuksesta

I-HK:n Valmentajaklubissa viime viikolla käsiteltiin mielenkiintoisia asioita lasten valmentamiseen liittyen. Mieleeni jäivät mm. seuraavat asiat:

 • olemme kaikki erilaisia oppijoita: jotkut oppivat katsomalla, toiset tuntemalla, kuulemalla tai kokeilemalla.
 • ei ole opetettu
 • meidän tulee arvostaa lapsia pelitaidoista riippumatta
 • meidän tulee rohkaista lapsia kokeilemaan uusia asioita harjoituksissa ja peleissä
 • meidän tulee antaa lasten tehdä virheitä
 • pelikin on oppimistilanne

Tuosta voikin vetää sen johtopäätöksen, että jalkapallon pelaaminen joukkueessa on kuin toimimista pienoisyhteiskunnassa. Samat lainalaisuudet pätevät sielläkin. Ja toimii myös toisinpäin: se mitä jalkapalloharrastuksessamme opimme, esimerkiksi suhtautumaan oikein onnistumisiin ja kestämään epäonnistumisia valmistavat meitä elämän vastaaviin tilanteisiin, jalkapallokentän ulkopuolella.

Valmentajalla voi siis olla todella tärkeä rooli lapsen elämässä. Huomioimalla kunkin lapsen omana arvokkaana itsenään, voimme jättää lapseen hyvän sisäisen jäljen joka kantaa pitkälle aikuisuuteen.

Muistatko kuka valmentaja, opettaja tai muu aikuinen jätti sinuun pysyvän hyvän jäljen ja miksi? Pystymmekö antamaan samaa tukea ja kannustusta ympärillämme oleville lapsille? Luvataan ainakin yrittää, eikö niin!

(ps. voidaan olla kilttejä myös aikuisille 🙂 )

Mukavaa syksyn jatkoa!

Terveisin

Mirka

4.10.2016

 

Oivalluksia valmentajakoulutuksesta

Kävipä erään kerran niin, että eräässä urheiluseurassa, rankan ja tapahtumarikkaan kevään päätteeksi uudella seuran toimistolla, remontin valmistuttua tuli vesivahinko. Kaikenlaisten venymistä vaativien ei-toivottujen tapahtumien lisäksi ilmeni tapahtumien keskellä olevien työntekijöiden lapsilla oksennustautia juuri reissun alla ja jaksaminen oli äärirajoilla. Tuntui, että sen koommin urheilun jumalat kuin kohtalokaan eivät olleet puolellamme. Silloin Jukka johtokunnasta lähetti seuraavan tekstin koettelemusten keskellä oleville henkilöille:

 • ”… No onpas tosi huonoa tuuria, tylsää. Mutta näiden koettelemusten jälkeen lopputulos on varmaan huippu! Tässä alla muutama rivi I-HK -työn tärkeydestä jos vähän lohduttaisi:
 • ”Ei meiltä kukaan mitään vaadi, me vain haluamme tehdä hyvää. Meidän elämässämme on haasteita kuten muidenkin, mutta niin pitää ollakin.
 • Ei meidän tehtävämme ole kenenkään polkua tasoittaa, mutta me haluamme osoittaa turvallisen tien. Tarjoamme terveellisen, sosiaalisen ja elämäniloisen tien – liikunnallisen polun elämän reitille.
 • Ajattelemme kaikkia, mutta sydämissämme kuitenkin eniten lapsia. Voimme tarjota ikääntyneille liikuntaa ja hyvä niin, mutta se on ehkä heillä jo elämässä aiemmin koettua.
 • Lapsille sen sijaan tarjoamme oven, jota he eivät ole ennen avanneet. Meillä on kaikki valmiina, meillä on Suomen paras urheiluseura, meillä on Itä-Hakkilan Kilpa.
 • Tehdään siis I-HK mahdollisuudeksi ja myös elämäntavaksi.”

On meillä mahtava kyläyhteisö ja urheiluseura: sekä makro- että mikrotasolla pystymme pitämään huolta toisistamme. Pidetään siitä kiinni!

Suurella kiitollisuudella toivotan kaikille seuran toiminnassa tavalla tai toisella mukana oleville lapsille ja aikuisille erinomaista kesää! Ladataan akkuja, nautitaan sateesta ja auringosta – ja liikutaan!

Kesäterkuin

Mirka

2.7.2016

Kuvagalleria 

Pj Mirka Järnefelt 2016-

Pj Harry Seidler -2015

Joulunakin voi nauttia liikunnasta!

Taas on se aika, jolloin arjen aherruksen lomassa alkaa joulun odotus ja juhlan valmistelut kaikkialla. Onneksi joulun aikana tankattua herkkua voi sulatella vaikkapa mukavilla lenkkipoluilla ja nautiskella hetken tauosta arjen treeneistä.

Puheenjohtajakauteni on pian päätepyskillä, varmaan tulee alkuun olemaan outoakin , kun niin kauan on saanut johtaa näin hienoa seuraa, kiitos siitä kuuluu koko seuraväelle, joka on luottanut minulle tätä tehtävää.

Syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi nykyisen varapuheenjohtajan, Mirka Järnefeltin, jolla on vahva kokemus seuramme osalla, kun on ehtinyt jo toimia useissa eri luottamustehtävissä vuosien varrella, joten I-HK on vahvoissa ohjaksissa tulevina vuosinakin.

Kun paljon puhutaan tasa-arvoisuudesta, voin ilolla todeta, että uuden puheenjohtajan myötä toteutuu tasa-arvoisuuskin hienosti, sillä Mirka Järnefelt on seurahistoriamme ensimmäinen nainen puheenjohtajana, lämpimät onnittelut Mirkalle.

Olen todella kiitollinen teille kaikille hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella ja mikä parasta, saan jatkaa seuratyössä edelleen niin vammaisurheilun, kuin jalkapallovalmennuksenkin parissa, joten tutut ihmiset ovat arjessa jatkossakin vahvasti mukana, I-HK on jatkossakin iso osa elämää.

Näin joulukuun alkuun onkin kiva hetki toivottaa kaikille mitä parhainta joulun odotusta!

Ps. Jatkossakin vaan rohkeasti kysymään seuraasioista, olen luvannut auttaa parhaani mukaan taustalla myös tulevaa johtokuntaa työssään, hyvät ystävät ansaitsee aina apuja.

 

t. pj. Harry 1.12.2015

Vanhan ja uuden kauden vaihdoshetkillä mennään!

Kuten otsikossa avasinkin hieman, on kausi 2015 jalkapallon osalla saatu pakettiin kilpailutoiminnan osalla ja nyt osa joukkueista viettää pientä kevennttyä jaksoa, osa treenaa koko lailla normaalisti, hyvä näin, sillä keliolosuhteet ovat mitä parhaimmat futikselle.

Puheenjohtajakautenikin on loppusuoralla, mutta luottavaisin ajatuksian siirrän viestikapulaa eteenpäin uudelle syyskokouksessa 9.11 valittavalle puheenjohtajalle ja nimettävälle johtokunnalle ja kaikille jaostovastaaville, I-HK jatkaa varmasti vahvaa kulkuaan tulevinakin vuosina, kiitollinen olen koko seuralle siitä n. 20 vuoden ajasta, jona olen saanut olla seuran puheenjohtaja ja sitä ennen myös pitkään varapuheenjohtajana, upeita hetkiä, joista parhaat palat varmasti koostuu mieliin, kun ottaa hieman etäisyyttä tehtävästä.

Omasata mielestäni parasta tulevina aikoina on se, että saan jatkaa kuitenkin seuramme toiminnassa, niin valmennus, kui njoukkueenjohtotehtävissä kehitysvammaisten liikunnassa ja naisten jalkapallon parissa ja kuten olen sanonutkin kaikille keskusteluissa, saa rohkeasti tulla kysymään, aina jelppaan parhaani mukaan, mutta uusi johtokunta saa kuitenkin avoimet portit luotsata seuraamme kohti uusia tuulahduksia ja ideoita  kohti.

Kuten urheilussa sanottu, vierivä kivikään ei sammaloidu, ei myöskään I-HK

Yhteistyöllä mennään ja rakennetaan tulevaisuutta kaikille liikunnan ystäville!

 

t. Harry, pj. 3.11.2015

Lomakausi loppusuoralla!

Vaikka kesä on ollut kovin epävakainen säiden osalta ainakin kesä-heinäkuun aikana, toivon, että me kaikki olemme saaneet ladattua loman tuomasta hengähdystauosta jälleen virtaa syksyn hienoihin liikuntahetkiin.

Itse vietin lomaani perheeni kanssa, hieman kaupunkilomia kiertäen ja siinä samalla merkkipäiviä vietellen perhepiirissä, jossa huomasi, kuinka tärkeä perheen yhdessäolo onkaan jaksamiselle niin työssä , kuin harrastuksissa.

Lomalla tuli myös käytyä aina välillä treeneissäkin tekiksellä, jossa olikin aina iltaisin yllättävänkin paljon vipinää, vaikka Suomen vilkkainta lomakuukautta, heinäkuuta silloin vietettiinkin, liikunta vaan on niin hieno ja tärkeä harrastus lomillakin.

Syyskausi on pyörähtänyt jo jalkapallossa osalla joukkueista täyteen vauhtiin ja ensi viikolla, kun koulutkin alkaa, nii nsilloin pyörii rattaat taas vahvalla sykkeellä.

Ilo oli myös havaita innokkaiden kahvakuula-harrastajien määrä heinäkuussakin, kun tiistai-iltaisin oli hiekkakentän kulmauksessa runsaasti lajin harrastajia viikottain paikalla, eli kuntoliikuntakin on vahvasti esillä myös kesäkaudellakin, hienoa!

Vuosijulkaisumme valmistui kesäkuussa ja jakelu lähialueen koteihin suoritetaan myös lähipäivinä, sekä myös jaetaan kaikille lajiryhmmille.

Oikein hyvää elokuun aikaa, mennään iloisin ilmein kaikissa lajeissa kohti syksyn huipennushetkiä.

Ps. Vielä on kesääkin jäljellä!

t. Harry, pj, 5.8.2015

Vaudilla on alkanut tämäkin kuukausi, niin pelien merkeissä, kuin seuran eri kehityspolkujenkin tiimoilla, tosin myös erittäin vaihtelevissa säissä, on myrskytuulia ja sadetta ja välissä onneksi aurinkoakin tarjolla.

Toimintamme jatkuu erittäin vilkkaana koko kesäkuun, hetkeksi tosin rauhoittuu hieman kentälläkin toiminta juhannuksen tietämiltä, jatkuen osin heinäkuun lopulle, muttei kuitenkaan merkittävästi, sillä joukkueet harjoittelevat ja pelaavat osin pelejäkin myös heinäkuun aikanakin.

Kausijulkaisumme valmistuu myös lähipäivinä, joten saamme jälleen kivaa materiaalia toiminnastamme niin jäsenistölle, tukijoille, kui nmyös lähialueen asukkaillekin, näin aukeaa jälleen mahdollsiuus tulla askel lähemmäs seuratoimintaakin liikunnasta kiinnostuneille.

Olkaamme kuulolla ja näkyvillä, liikkuva I-HK ei jouda paikalla olemaan!

 

t. Harry, pj, 5.6.2015

Sateinen ja kylmä kevään alku ei vauhtia hiljennä

Vaikka vettä on satanut runsaasti ja tuulikin ajoittain ollut kovaa, ei nuokaan luonnonvoimat ole hidastaneet erittäin vilkasta toimintaamme futisareenoilla.

Sarjakausi on jo monella tasolla avattu huhtikuun lopulla ja nyt vapun jälkeisenä lauantaina ja sunnuntaiana olikin runsaasti kotikentälläkin pelejä, joita oli seuramassa runsaslukuinen yleisö, vaikka välillä vettä tuli enemmän, kuin tarpeen oli, siitäkin huolimatta joukkueet tsemppasivat upeita suorituksia ja tuloksia viikonvaihteen otteluissa.

Vaikka futiskausi siis jo täydessä vauhdissa, riittää itselläni kiirusta, kun kehitysvammaisten salibandyn parissa vielä kausi parin viikon ajan käynnissä, on maajoukkueleiritystä, sitten kruununa 16.6 Espoossa pelattavat Special Olympics kisat, jonka jälkeen niin pelaajat, kuin valmentajat saavat hetken huokaista, tosin Star-joukkueen pelaajista osa suuntaa jo kesäkuussa katseet erkkaryhmien jalkapallon SM-kisoihin, jossa I-HK.lla upea 4 mestaruuden voittoputki taustalla, vaikka sivulajimme onkin, joten lähdemme jälleen teemalla” hyvä filis” pelaamaan ja nauttimaan kuningas jalkapallosta.

Kuntoliikunta siis myös vielä hetken sisätiloissa, olen kuullut suunnitelmia myös , jossa kausi jatkuisi myös mahdollisesti osin kesäkaudelle urheilukentän tiloissa ja kun saamme tuon monitoimireena-hankkeemme valmiiksi, saamme sen myötä myös monelle lajiryhmälle lisää parempia olosuhteitakin käyttöön.

Aurinkoisia sporttihetkiä kevvääseen, kyllä ne kelitkin lämpenee vielä…

t. Harry, pj. 4.5.2015

Sarjat käynnistyy tekonurmella

On taas aika vuodesta, jolloin jalkapallossa odotellaan ja valmistaudutaan aivan hetken alkavaan kauteen.

Samaan aikaan kuntoliikunnan eri lajit harjoittelevat vielä hetken koulun salitiloissa ja Hakunilan kalliosuojassa, josta yleisurheilijat siirtyvät varmaankin jo toukokuussa ulkokentille ja muut kuntoliikunnan lajit joko kesätauolle tai osittain jatkamaan kauttaa jumppia ja lentopallon pelaamista ulkotiloihin.

Kulunut talvikausi onkin ollut ilahduttavan vilkasta ja kasvun aikaa edelleenkin kuntoliikunnankin osalla, josta suuri kiitos jaoston vastuuhenkilöille ja loistaville ohjaajille.

Jalkapalloilijat ovat siis siirtyneet jo maaliskuun puolella suurelta hallitiloista ja koulun saleista omalle tekonurmelle, joka onkin erittäin hyvässä kunnossa, kiitos hyvän talvihuollon, jota Kottilan Mika on operoinut yhteistyötahojen kanssa.

Edustusjoukkueemme I-HK OMV aloittaa kauden seurahistoristorian korkeimmalla sarjatasolla, 3-divarissa, joten toivon, että joukkueen pelejä saadaan katsomaan ja kannustamaan runsaasti seuraväkeä lauantai-iltapäivin, jolloin suurin osa koti-otteluista pelataan tekonurmella.

Toimiston puolelle kuuluu myös iso kiitos, sillä Kottilan Riina on laittanut uuden toimistomme myötä isoja projekteja liikkeelle, joista joukkueiden vapaaehtoistyötä tekevät tulevat saamaan isoa jelppiä oman arvokkaan toimintansa oheen, kun annetaan vain riittävästi aikaa saada kaikki asiat rullaamaan ja käytännön kokemusta kartuttumaan.

Nyt, kun itselläni on menossa pitkän puheenjohtajakauden viimeinen vuosi, voin luottavaisin mielein katsoa eteenpäin tätä upeaa seuraa, sillä tällaista yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä ei ihan joka seurasta löydy, siksi olenkin itselleni myös luvannut, että seura ei vaihdu, vaikka puheenjohtajuus siirtyy, haluan olla tukemassa, auttamassa, sparraamassa tulevinakin vuosina tätä hienoa yhteisöämme taustalla.

Vammaisurheilu on seuralle todella tärkeä sektori ja sitä työtä tulen jatkamaan myös tulevaisuudessakin, näin olen urheilijoillekin luvannut ja Special olympics maajoukkuetoiminnassa olen siotutunut toimimaan myös valmennus- ja joukkueenjohtotehtävissä kuluvan olympiadin 2017 asti, joka päättyy talvimaailmankisoihin Itävallassa, eli toimintaa ja työtä riittää jatkovuosillekin.

 

Lämmintä ja Sporttista kevään aikaa koko seuraväelle!

Kentillä tavataan ja jutellaan meille kaikille tärkeästä asiasta, liikunnasta!

t. Harry, pj. 10.4.2015

Kevään ensimmäiset merkit jo vauhdissa!

Helmikuu vierähti niin vauhdilla, että tervehdyskin jäi kirjoittamati, no se kuvaa toisaalta vireän seuran kiireistä toiminta-aikaa.

Maaliskuu jatkuu myös seurahallinnon osalla kiireisenä, sillä tilinpäätökset kera vuosikokouksen valmisteluiden muistuttaa aina kevään tulosta, vuosikokoushan pidetään 26.3 seuran toimistolla, jonnne kaikki jäsenet ovat tervetulleita.

Pian koittaa aika myös, jolloin jalkapallossa joukkueet siirtyvät kesäaikatauluun tekisvuorojen osalla ja hallikauden vuorot päättyvät niin Tikkurilan kuplassa, kuin hieman myöhemmin myös Legirus-areenalla.

Luottavaisin mielein katson tulevaan kauteen, sillä olen päässyt kiertämään ja katsomaan useiden joukkueiden harjoituksia ja aharjoitusoteluita talvikauden aikana, erityisesti Legirus-areenalla ja laadukas valmennustyö on jälleen vienyt hyvin harppauksin joukkueiden peliä eteenpäin ja jo huhtikuussahan starttaakin jo osalla joukkueista sarjakausi käyntiin.

Seuran jäsenmäärä on jatkanut kasvuaan, lähestymme jo liki 900 jäsenen määrää, määrä on suurin, mitä minun 42 vuotisen I-HK rupeaman aikan on ollut, onnittelut siitä kaikille meille, hyvä me!

Se, mikä tulee olemaan tärkeää jatkossakin, on huolehtia, ettei vaan kasvua ohjaa pelkät määrät, vaan laatu, hyvä valmennus, vahva koulutus, yhdenvertaisuus, sekä tasa-arvoisuus, näistä kun pidämme huolen, voimme kehittää ja kehittyä jatkossakin yhtä hyvällä polulla hyvässä seurasssa.

Tähänkin osioon luotan täysin, kun olen saanut seurata eri lajien toimintaa koko seurakentässämme!

 

Sporttaillaan ja pidetään vahvaa ME-henkeä yllä!

t. Harry, pj. 2.3.2015

Uusi vuosi käyntiin vauhdikkaasti!

Vuoden vaihtuminen tietää aina urheiluseuratoiminnassa kiireistä aikaa, kun toiminnan taustalla laitetaan kaikki tiedostot ja tilastot eri tahoille matkaan ja valmistellaan jo samalla tulevia hakemuksia myös eri tahoille.

Näin tammikuun alkuun on talvikelitkin antaneet mahdollisuuden nauttia lumesta ja muutenkin jo hieman lisääntyvästä valon määrästäkin, joten kevättä kohden matkataan jo hyvää vauhtia.

Nautitaan talven raikkaista keleistä ja pidetään hyvää liikuntafiilistä yllä!

 

t. Harry, pj, 5.1.2015

Kuvagalleria 

Pj Harry Seidler -2015

Toimintaamme tukemassa: