Itä-Hakkilan Kilpa sai kunnian toimia jälleen kisaisäntänä kehitysvammaisten salibandyturnauksessa…

kun järjestimme jo lähes perinteikkään syksyisen turnauksen Vantaalla Tikkurilan urheilutalolla 11.11.2017.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 8 joukkuetta, jotka jaettiin tasoryhmittäin kahteen lohkoon, jolla saatiin tasaisia ja hyviä otteluita kaikille joukkueille, jonka myötä kaikille joukkueille kertyi päivän aikana neljä ottelua alkusarjan ja sijoitusotteluiden myötä.

Joukkueet saapuivat Hämeenlinnasta, Porista, Tuusulasta, Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta ja pelaajien määrä kaikkiaan oli 155, sekä heidän taustajoukot, joten urheilutalolla riitti vilinää, kun vielä katsomossakin oli runsaasti yleisöä koko päivän kannustamassa, oli tunnelma taattu, lisämausteena vielä jokaiseen otteluun pelaajaesittelyt, musiikki ja tapahtuman kuulutus, siitä rakennettiin jälleen huikea turnauspäivä näille arjen sankareille.

A-sarjan voiton vei Itä-Hakkilan Kilpa, jolle finaalissa antoi tiukan vastuksen HJS Hämeenlinnasta, jossa ensimmäinen erä oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, mutta toinen erä oli kilvan pelaajilta vahvaa työtä, palkintona lopputulos 8-3.

Sijoitukset 3-4 ratkaistiin Tuusulan ja Porin joukkueiden välillä ja voittaja löytyi vasta rankkarikisassa, jossa vasta  seitsemännen parin kohdalla syntyi ratkaiseva maali, varsinaisen peliajan päättyessä tasalukemiin 1-1.

B-sarjan voittajaksi nousi koko turnauksen vahvasti pelannut Kontu Helsingistä, voitettuaan omassa finaalissaan Espoolaisen Westend Indiansin joukkueen lukemin 5-2.

Sijoista 3-4 ratkaistiin Itä-Hakkilan kilvan ja Tuusulan toisen joukkueen välisessä ottelussa, jossa vauhdikkaan pelin päätteeksi voiton vei Itä-Hakkilan kilvan joukkue lukemin 6-2.

Turnauksen päätteeksi jaettiin tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta kunnioittaen kaikille urheilijoille ja valmentajille samanlaiset osallistujamitalit, joka yllättikin jälleen monet kasvot iloisilla ilmeillä, kun kaikki huomioitiin tasa-arvoisesti, joka on myös seuramme arvojen yksi tärkeimmistä tukijaloista kaikessa toiminnassa, totesi Harry Seidler.

Päivän huipensi vielä tsempparipelaajille jaetut palkinnot jokaiselle joukkueelle, sekä muutama erityispalkinto ja kaiken kruununa kävivät kumpikin lohkonsa voittaneiden joukkueiden kapteenit noutamassa yhtä aikaa voittopokaalit, joten juhla oli valmis alkamaan ja mikä parasta, kaikki tunsivat olevansa voittajia, kun kaulassa oli mitali.

Kiitosten yhteydessä Harry Seidler ilmoitti, että vuonna 2018 pelataan juhlaturnaus kutsuttavien joukkueiden kanssa, joka osaltaan juhlistaa täyttyvää 20 vuoden taivaltani seuran vammaisurheilijoiden parissa, on ilo ollut ollut kulkea tätä polkua arjen sankareiden tukena ja turvana, mutta työ siis jatkuu heti turnauksen jälkeen harjoittelun merkeissä ja kauan ei ehdi mitalisateessa juhlimaan, kun jo aloitetaan tuon juhlaturneen suunnittelu- ja toteutus, totesi Seidler.