I-HK:n T01 joukkue voitti turnauksen häviämättä otteluakaan. Saldona oli viisi voittoa ja yksi tasapeli. Finaalissa kaatui Tukholman ylpeys AIK 2-1. Onnittelut tytöille hienosta menestyksestä !

4.8.2015

CUP DENMARK, ISHØJ, TANSKA

I-HK T01 osallistui heinäkuussa Cup Denmark-turnaukseen, joka pelattiin Kööpenhaminan lähellä, Ishøjssä, 24-26.7. Joukkue ja taustat lähtivät matkaan hyvin varhain torstai-aamuna 23.7, ja kun Kööpenhaminan lentokentällä oli järjestäjän puolesta bussi vastassa, olimme perillä Ishøjssä jo ennen yhdeksää, juuri sopivasti nauttimaan päivän kolmannen aamiaisen turnausruokalassa. Majoitukseemme Danhostel Ishøj Strandiin pääsimme vasta iltapäivällä, joten aamupäivän käytimme turnausalueeseen tutustumiseen ja tytöt suorittivat valmistelevat treenit ennen lounasta. Hostellimajoitus sijaitsi erinomaisella paikalla aivan kenttien vierellä, pienen kävelymatkan päässä sekä turnauskeskuksesta että rannasta; suurin osa kannustamaan tulleista vanhemmista ja faneista majoittuivat Kööpenhaminan keskustaan, josta pääsi junalla 15 minuutissa Ishøjhin.

Cup Denmarkiin osallistui tänä vuonna 143 joukkuetta 13 maasta, nuorin ikäryhmä oli B05/06, ja vanhin Ladies-sarjassa; enemmistö osallistuvista joukkueista oli saapunut Ruotsista. G01/02 sarjassa joukkueita oli 10, ja muutaman harmillisen viime hetken peruutuksen vuoksi kansainvälisen värin tuominen ruotsalaisten joukkoon jäi I-HK T01:n sekä tanskalaisen emäntäjoukkueen Ishøj BK:n varaan. Turnauksen avajaisia vietettiin torstai-iltana melko epämuodollisissa tunnelmissa; turnausjärjestäjä ja Ishøjn varapormestari pitivät puheet, mutta muutoin ilta kului karaoke laulannan merkeissä.

Tytöt avasivat turnauksensa perjantai-aamuna jo ennakkoon tiukaksi vastukseksi arveltua FC Rosengårdia vastaan, jota myös selkeästi kiinnosti tuntematon vastustaja siinä määrin että he olivat edellispäivänä etsineet valtavalta kenttäalueelta aamutreenejä pitävät tyttömme ja kentän laidalla istuen seurasivat tyttöjen harjoittelua. Tarkan pelin tuloksena loppulukema oli pelin päättyessä 0-2 I-HK:lle. Ohjelmamuutosten vuoksi tämä olikin päivän ainoa peli, joten iltapäivällä jakauduttiin pienempiin ryhmiin; osa kävi lähiostarilla ostoksilla, osa jäi katsomaan pelejä ja viettämään muutoin aikaa turnausalueella mm. pöytätennistä ja –futista pelaten.

Tyttöjen lauantain kolmen pelin urakka alkoi jo aamukahdeksalta, ensin kaatui Årjängs IF lukemin 4-1, sen jälkeen Sätra 0-2, ja lohkovoitto oli varmistettu. Päivän viimeinen peli Linköping/Kenty 1:ä vastaan osoittautui vallan värikkääksi vastustajan edestakaisen ja peliä rikkovan vaihtotaktikoinnin ansiosta, mutta ehkä juuri siitä sisuuntuneena tytöt taistelivat itsenä 1-0 tappioasemasta 1-1 lopputulokseen. Lohkovoittoa tytöt pääsivät juhlimaan illalla kisadiscossa, jossa oli suuresta suosiostaan johtuen hyvin tiivis ja lämmin tunnelma 🙂 .

Sunnuntain A-semifinaalissa vastaan tuli Linköping/Kenty 2 ja koko turnausta riivanneet kovat tuulet tuntuivat erityisen voimakkailta. Tyttöjen päätettyä ensimmäinen puoliaika äärimmäisessä vastatuulessa 1-0 johtoasemassa tuntui se jo hyvältä saavutukselta ja kun toinen puoliaika saatiin pelata suotuisemmissa olosuhteissa, oli lopputulos pelin päättyessä 4-0 ja paikka finaalissa saavutettu.

Finaali pelattiin sunnuntai-iltapäivänä,  ja vastassa oli Tukholman suurseura AIK. Peli oli kuten finaaliin arvolle sopiikin tiukkaa vääntöä; meidän tytöt hallitsevat peliä, mutta vastustaja teki ensimmäisen maalin kulmatilanteesta. I-HK:n kova takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta, ja juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua tytöt saivat tehtyä ansaitun tasoitusmaalin. Toisella puoliajalla I-HK jatkoi painostusta, laukauksia saatiin vastustajan maalille useita, ja lopulta uurastus palkittiin maalilla pelin loppupuolella. AIK haki vielä vimmatusti tasoitusta mutta neljän huikean pitkän minuutin ja vapauttavan loppuvihellyksen jälkeen I-HK T01 oli Cup Denmarkin turnausvoittaja!

Palkintojenjakoseremonia pidettiin heti pelien jälkeen (videotunnelmia tilaisuudesta näkee täältä), ja siistiytymisen jälkeen voitonjuhlia jatkettiin juhlaillallisella ja jatkojuhlilla hostellialueella. Suurin osa joukkueista oli jo illalla lähtenyt kotimatkoilleen, me hyvästelimme Ishøjn vasta seuraavana aamuna ja lähdimme joukolla viettämään vielä päivän Kööpenhaminassa. Tivolissa vierähti helposti melkein viisi tuntia, sen jälkeen pikainen hampurilaistankkaus ja täsmäisku pariin vaatekauppaan, ja iltakoneella kotiin. Hieman ennen puoltayötä tytöt pääsivät Helsingissä lentokentällä läheisten kukittamaksi upean turnausreissun päätteeksi.

Cup Denmarkia voi suositella lämpimästi muillekin joukkueille, myös I-HK:n nuoremmille ikäryhmille; turnaus oli hyvin järjestetty, kokoluokaltaan ja tunnelmaltaan tarpeeksi iso vilkkaaseen kanssakäymiseen muiden futareiden kanssa, mutta tarpeeksi pieni tarjotakseen turvallisen ja kylämäisen ympäristön. Turnauksen sijainti oli loistava, kommunikointi järjestäjien kanssa vaivatonta, hostellimajoitus erittäin toimiva ja kaiken kruunasi mahdollisuus matkustaa vaivattomasti ja nopeasti Kööpenhaminan keskustaan.

Kiitos kaikille mukanaolleille ja muuten myötäeläneille hienoista tunnelmista ja kokemuksista!