Kehitysvammaisten salibandypelaajia I-HK:sta leirille 5.-6.12.

SKLU:n alaisuudessa toimiva Special Olympics valmennusryhmätoiminta ottaa ison askeleen kehitysvammaisten salibandyn osalla, kun keväällä Vantaalla pelatun Special Olympics turnauksen yhteydessä nimettiin valmennusryhmään valmentajat, jotka valitsivat turnausotteluiden perusteella kutsuttaviksi perustettavaan valmennusryhmään 24 pelaajaa, joista I-HK:n Star joukkueen pelaajille osui 10 kutsua, joka laajen ivielä 1 lisäpelaajalla varallaololistalta yhden peruuntumisen myötä.

Ensimmäisen leirin päätteeksi nimetään 17 pelaajaa valmennusryhmään, sekä varalle 3 pelaajaa, joita kutsutaan mukaan v. 2010 leireihin ja tapahtumiin, jos ryhmään valituille tulee esimerkiksi esteellisyyksiä tai loukkaantumisia.

Leiri tuo myös uusia haasteita pelaajien osalle, sillä tuutu oman joukkueen ympäristö vaihtuu aika lailla, kun 24 pelaajaa eri joukkueista saa uuden päävalmentajan, Ismo Läntisen, jonka apuna toimivat seuravalmentajat Miro Puolakka, I-HK ja Kari Seppänen, KSS.

Leiritys jatkuu v. 2010 siten, että maaliskuussa ja lokakuussa on Pajulahdessa jatkoleiritystä ja v. 2010 aikana on tavoitteena päästä kansainvälisiin tapahtumiin ns. maajoukkueena, edustamaan Suomea Special Olympics Filand joukkueena.

Jutun kirjoitti valmennusryhmän joukkueenjohtotehtäviä hoitava Harry Seidler