SO-Finland turnaus pelattiin Vantaalla Tikkurilan urheilutalolla 22.-23.3 aikana.

Turnaukseen osallistui ennätysmäärä joukkueita ( 15) ja sitä myöden myös kaikkien aikojen suurin urheilijamääräkin 242 vammaisurheilijaa, joista suurin osa kehitysvammaisia urheilijoita. Turnauksessa pelattiin lauantaina kilpasarja, jossa 7 joukkuetta ja siinä voiton ja voittopakaalin koppasi matkaan isäntäjoukkue I-HK Star voittaen loppuottelussa KooVee:n joukkueen Tampereelta. Pronssiottelussa Pori voitti Espoon Oilersin. Harrastesarja pelattiin sunnuntaina ja siinä mukana oli 8 joukkuetta ja turnauksen voitti hieman yllättäen Tuusulan Tuliketut, joka voitti finaalissa Lahden Sylva-kodin joukkueen. Pronssiottelussa Kuopion Welhot voitti Kontu:n joukkueen Helsingistä. Harrastesarjassa kisaisäntäjoukkue I-HK Kairat pelasi tällä kertaa vaisusti, sijoittuen sijalle 7, harjoituksissa peli kulkee, mutta kisajännitys ilmeisesti vie terää suorituksista, näin todettiin yhteisesti, mutta työ jatkuu ja uusia turnauksia tulee. Tulokset ja sijoitukset, sekä palkitut oheisissa liitteissä.

Kisaisäntänä toimi Itä-Hakkilan Kilpa ja tapahtumavastaavan tehtävää hoiti Harry Seidler, vastaten tapahtuman organisoinnista aina tapahtuman juontamiseen, joten pientä kiirettäkin tapahtuman pyörteissä riitti kumpaisenakin kisapäivänä 28 ottelun aikana.

Yleisöä oli myös urheilutalon lehtereillä runsaasti, mikä loi hyvää tunnelmaa ja kannustuksen kruunasi vielä joukkueiden kannustusjoukkojen rummut, joiden pauke toi aikamoista lisäääntä halliin.

Olosuhteet urheilutalolla oli jälleen todella hyvät, kun vielä lisäbonuksena saimme neuvoteltua Tikkurilan Tiikereiden kanssa virallsien pelialustan käyttömahdollisuuden turnauksemme ajaksi, jonka Tiikereiden edustuspelaajat asensivat jo perjantai-illan harjoituksissa paikalle, kun he valmistautuivat samalla heti turnauksen jälkeen sunnuntaina pelattavaan divarikarsinta-otteluunsa, joten iso kiitos kuuluukin Tikkurilan Tiikereille.

Special Olympics Finland turnaus pelataan vuosittain ja seuraava kisaisännyys julkistetaan hakuun myöhemmin keväällä, joten toivotaan, että taas jokin uusi taho ottaa haasteen vastaan, sillä turnauskoneiston ja koko tapahtuman järjestely vaatii paljon työtä ja suurimmaksi ongelmaksi ainakin täällä Vantaalla pidetyissä kisoissa nousi tukijoiden heikko mukaan tulo, sillä kaikki tekemäni hakemukset eri tahoille tulivat kielteisinä takaisin ja se ei toki kannusta jatkossa tekemään isoja tapahtumia, kun tätä tärkeää vammaisurheilutyötä tehdään kuitenkin täysin vapaaehtoispohjalla, toteaa tapahtumasta vastannut Harry Seidler., joka on toiminut useita kertoja vammaisurheilutapahtumien vetovastuussa vammaisurheiluliiton ja Palloliitonkin kanssa tehdyissä tapahtumissa.

Specila oLympics Finland 2014, Kilpasarjan mestarijoukkue

Liitteet

SO-FINLAND TURNAUS 22.-23.3.2014 TIKKURILAN URHEILUTALOLLA, versio 2, HARRASTESARJA (1)

SO-FINLAND TURNAUS 22.-23.3.2014 TIKKURILAN URHEILUTALOLLA, versio 2, KILPASARJA, Lauantai