Special Olympics Finland salibandyn maajoukkue voitti Itävallan Lustenaussa käydyn turnauksen.

EM-turnaukseen osallistui kaikkiaan 16 maata, ja 18 joukkuetta, koska Tanska ja Sveitsi olivat kisoissa mukana kahdella joukkueella.

Turnauksen aluksi Suomen joukkue, kuten kaikki muutkin maat pelasivat viisi luokitteluottelua ensin toisen kisaisäntämaan Lichensteinin maaperällä ja sen jälkeen luokiteltiin joukkueet tasojen mukaisesti omiin sarjoihin ja pelejä jatkettiin sen jälkeen Lichensteinissa ja Itävallan Lustenaussa, johon Suomen joukkue myös siirtyi jatkamaan ylimpään kilpasarjaan otteluitaan.

Pelitahti oli erittäin tiukka, koska ensimmäisenä kisapäivänä pelattujen viiden luokitteluottelujen jälkeen joukkue siirtyi kisojen avajaistapahtumaan ja vielä illan päätteeksi joukkue siirtyi linja-autolla Itävallan puolelle majoitukseen.

Lyhyeksi jääneen levon jälkeen joukkue starttasi aamuvarhain Lustenaun urheilutalolle, jossa pelattiin kaksinkertainen sarja, jossa vastustajiksi saapui kovat joukkueet Ruotsista, Latviasta ja Tsekeistä.

Ensimmäinen kierros pelattiin perjantaina ja siinä Suomi nappasi tärkeät voitot kaikista kolmesta ottelusta, tosin ei lainkaan helpolla, sillä kaikki kolme ottelua olivat erittäin kovaa taistelua ja urheilijoiden fysiikkakin joutui koville, koska takana oli jo viisi vauhdikasta luokittelupeliä edelliseltä päivältä.

Toinen kierros pelattiin lauantaina ja siinä Ruotsi tuli kovalla asenteella, voittaen Suomen lukemin 2-3, sen jälken Suomi voitti Latvian ja Tsekin, jotka kumpikin antoivat tiukan vastuksen.

Tiukan pelipäivän jatkeena oli pieni kaupunkikierros kisaisäntien toimesta ja illalla vielä kisojen iltatilaisuus urheilutalolla, jossa tarjolla oli kaikille joukkueille yhdessäoloa, musiikkia ja kisäisäntien puolesta maittavaa iltapalaa.

Suomi voitti oman sarjan lohkon lopulta maalieron voimin ja kaavio määritteli loppuotteluun vastustajaksi sunnuntaille, kuinkas muuten, kuin rakkaan vihollisen, Ruotsin, joka tarkkaili kaikki Suomen aiemmat pelatut ottelut hyvin tarkkaan, näin toki teki Suomenkin joukkue, luoden taktiikkaan muutamia muutoksia, jotka sitten toimivatkin loistavasti finaalissa, jossa Ruotsin pelinavaukset saatiin tukittua tiiviillä pelillä ja samaan aikaan myös Suomen pelaajat löysivät laadukkailla laukauksilla reittejä Ruotsin maaliin ja erittäin tunnerikkaan ottelun voitti Suomi lukemin 5-2.

EM-kisat osoittivat, että taso on noussut hyvin laajalla rintamalla, sillä jo luokitteluotteluissa Suomi sai tehdä kovan työn Venäjää vastaan, joka oli kuitenkin maailmankkisoissa 2013 vastassa finaalissa, mutta Suomi punnersi tärkeän 2-1 voiton ja Venäjän pelit jatkui näin alemmassa sarjassa. Tanskan joukkue, joka voitti luokitteluissa Suomen 1-0 osoitti vahvuutensa myös alemmassa loppusarjassa, voittaen tuon sarjan.

Finaalin jälkeen Suomen joukkueelle ojennettiin kultaiset mitalit ja joukkueen riemun aisti koko halli, ja perinteisiin tapoihin kuuluen, pelaajat veivät valmentajan suihkuun ja iloisia ilmeitä riitti aina kotimatkalle, kun joukkue matkasi Itävallasta ensin Sveitsiin Zurihin kentälle ja sieltä edelleen lennolla Suomeen, jossa oli myöhäisestä ajankohdasta huolimatta vastassa pelaajien ystäviä ja omaisiakin.

Itä-Hakkilan kilvasta Suomen kultajoukkueessa olivat mukana Janne Ahokainen, Kai Virtanen, Jarkko Makkonen, Jani Borg, sekä valmennus- ja joukkueenjohtotiimiin kuuluneet Esa Puumalainen ja Harry Seidler.

Kultainen joukkue Zurihin lentoasemalla hetki ennen koneeseen nousua

Hetki kaupungilla, hieman shoppailuunkin oli aikaa

Näkymää hotellimme ikkunoista