Special Olympics Finland maajoukkuetoiminta suuntaa jo katseen tiiviisti kohti Itävallassa käytäviä EM-kisoja, jotka pelataan 24.-27.4.2014.

Itä-Hakkilan kilvasta on ehdolla lopulliseen kisajoukkueeseen muutamia pelaajia ja ratkaisut valinnosita tehdään valmentajien päätöksien perusteella tammikuussa 2014 ja nimetyille pelaajille ilmoitetaan välittömästi tuon jälkeen kisapaikasta virallisesti.

Iso haaste valintojen teossa on se, että koko maajoukkueryhmä ei pääse mukaan kisakoneeseen, koska kisajärjestäjä antaa osallsituville maille aina kiintiöpaikkamäärät ja se tuo hieman haastettakin joukkueen nimeämiseen.

Huomioitava seikka SO-toiminjnassa on, että vaikka urheilija edustaa Suomea arvokisoissa, maksaa urheilija lähes kaikki kustannukset itse, siksi pyrimmekin hakemaan tukijoita seuramme urheilijoille pienentämään tätä kisabudjettia, toteaa kisavalmisteluja Suomen joukkueen osalla junaileva Harry Seidler.

Kansainväliset tapahtumat ovat kuitenkin urheilijoille niin suuria asioita, että, jos urheilulliset ja taloudelliset taustat ovat kunnossa, lähtevät isolla sydämellä matkaan edustamaan Suomea valintapäätösten jälkeen.