Kuten kaikki tiedämme, ilman vapaaehtoistyön suurta määrää ei meidänkään seura olisi ponnistellut nykyisiin saavutuksiin, joten jos tässä hetkessä kaikille vapaaehtoisille Iso Kiitos!

Videoklipit jo aiemmilta vuosiltakin herätti ajattelemaan työmme arvokkuutta, joissa Kottilan Mika keskusteli aiheesta seuratekijöiden kanssa vapaaehtoistyömme merkittävistä summista, jonka vapaaehtoiset työllään tekee/ tukee samalla yhteiskunnan rakenteita. Itse, kun pohdin kuulemiani summia, ne pysäytti miettimään työmme suurta merkitystä, joka on edelleenkin seurassamme hyvin organisoitua koko laajuudessaan.

Vapaaehtoisuus ei ole kuitenkaan meille kaikille suinkaan aina tasapuolisesti mahdollista, koska vaikuttavia tekijöitä on useita, nostan esimerkiksi erilaiset elämäntilanteet, kuitenkin olen aina ajatellut niin, että pienikin tehty työ erilaisissa tapahtumissa, missä lapset- ja nuoret saavat kokea liikunnan ilon, tuo myös tekijälleen mielihyvää ja tuo hyvä kantautuu myös koteihin, kun saadaan samalla kokea yhteisöllisyyden suuri merkitys yhdessä vietettyjen hetkien myötä. Kannustava ilmapiiri kaikissa lajiryhmissä luo usein hyviä polkuja ja avaa usein monille myös mahdollisuuden eri henkilöille antaa osaamisestaan oman tärkeän palasen tähän suureen palapeliin, kuten sanotaan, pienistä puroista syntyy lähes aina jotain suurta.

Arvostus, se yksi tärkeimmistä palapelin osasista koko elämänpolulla, se on suuri arvo Itä-Hakkilan kilvan pitkässä perinteessä, siitä kannattaa pitää aina kiinni. Kun kesäkaudella kävin katsomassa futismatseja ja treenejä kotistadikallamme, seurasin usein, miten valmennustiimi hoitaa kentällä hommaa hienosti, samaan aikaan oli kiva kuulostella katsomopaikalta ja tai viheriön reunustalla keskusteluja pelaajien vanhemmilta, joissa usein korostui arvostuksen merkitys kentällä työtä tekeville koutseille ja muille taustahenkilöille, kuten joukkueenjohtajat, taloudenhoitajat, sekä huoltajat, jotka tekee kaikki tapahtumat pelaajille mahdollisiksi. Usein kävi tänäkin kesänä niin, että moni nuorempien ikäluokkien vanhemmat varmaan ihmetteli, kukas se taas tuolla katsomossa istuu ja juttelee, mukava oli kertoa omasta toiminnasta ja ajasta ja näin taas sain samalla itsekin antaa arvostusta hyvien juttutuokioiden myötä.

Nyt, kun futiskausi on taas taitekohdassa, jolloin otetaan pikku taukoa ja osa jo aloittanut valmistautumisen uuteen kauteenkin, oli jälleen ilo lukea päivitys kaudenvaihtajais tapahtumasta, jossa palkittiin suuri määrä eri kategorioissa, Onnittelut kaikille palkituille.

Seuran kehityspolulla on luotu uusia hyviä palkitsemisideoita, joista haluan nostaa esille pari upeaa nostoa palkituista, sillä nämä esimerkit osoittaa arvostuksen ja vapaaehtoistyön vahvaa mallia, tällaista huomiointia ja palkitsemista kannattaa jatkaa.

Vuoden seuratyöntekijä, upeaa, että perheitä nostetaan esille, aikamoista logistiikankin huippua, kun koko perhe liikkuu ja toimii samalla vapaaehtoistyössä, Onnittelut Kulmalan perheelle.

Toisena nostan henkilöroolihuomioinnit,  Jari ja Markus Sirviö,  kuten muukin heidän perhe on liikkuneet ja liikuttaneet muita seurassamme pitkään, iso arvostus ja kiitos perhe Sirviölle, positiivisuus ja hyvä palaute on vuosien varrella kuulunut minullekin asti useasti.

Voimia kaikille seuratyöhön, aktiiviset harrastajat ja vapaaehtoiset luo polun, jota jaostot ja seuran johtokunta palvelee aina parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia ei lajeja ja toimintamuotoja.

Näillä terveisillä tällä kertaa toivottelen kaikille turvallista loppusyksyn ja alkavan talven aikaa, ollaan kuulostelulla ja pidetään vierivät pallot liikkeessä !

Harry Seidler, kunniapuheenjohtaja