Olen saanut ilolla seurata menneen talvikauden aktiivista viestintää sosiaalisen median kanavilla eri ryhmien hyvästä toiminnasta.

Jalkapallossa on ollut useilla ryhmillä talviliigaa, harjoitusturnauksia- ja pelejä ja kuntoliikunnan puolella myös monipuolista laadukasta tarjontaa ja toimintaa.

Nyt, kun kevätaurinko jo lämmittelee mukavasti aika ajoin, on ollut kiva huomata se riemu ja yhteisöllisyys, joka huokuu niin harjoittelevista, pelaavista ryhmistä, kuin myös kentän laidalla ja katsomossa toimintaa seuraavista tukijoukoista, joiden kanssa on mukava ollut vaihtaa kuulumisia samalla.

Nyt, kun olen ollut tovin jo sivummalla laadukkaasta seuratoiminnasta, on kiva huomata, kuinka aina joku nuorikin pelaaja tulee moikkaamaan, kun muistaa, että olin jossain hetkessä heillä pelinohjaajanakin, tällainen lämmittää ja arvostankin nuorten käyttäytymistä, jonka suurena vaikutteena on seurassa hyvin tehty kasvatustyö.

Se, mikä säväytti tuoreeltaan, on kaksi tapahtumaa, joita kävin seuraamassa pyörälenkkien ohessa, näissä lämmitti suuri yhteenkuuluvuus ja yhteistyön hyvä sanoma, niin seuran sisällä, kuin myös vierailevilla ryhmilläkin.

Näistä ensimmäinen oli T08-T09 joukkueiden järjestämä turnaus 15.4 kotistadikalla. Turnauksessa huokui hyvä fiilis ja keskusteluissa nousi tärkeä asia esille turnauksen osalla, sillä harrastetason turnauksia ei ole liiaksi tarjolla ja tämän turnauksen osalla kuuntelin myös katsomosta käsin vierailevilta joukkueilta positiivista sanomaa niin kentän kunnosta, kuin hienoista järjestelyistä, jossa kisakoneisto pelasti vielä yhden kisapaikalle saapuneen joukkueen turnaukseen mukaan, joka oli ilmoittautunut mukaan, mutta jonkin inhimillisen syyn johdosta oli jäänyt huomioimatta kisakaavioon, tästä haluankin antaa suuren tunnustuksen kisakoneistolle, tällainen hyvä sana kauas kuuluu!

Toinen huippuhetki tapahtui 17.4 iltasella, kun taas pyöräilin Itä-Hakkilan kautta ja seurasin tovin nuoria futareita vilisevän tekonurmen toimintaa valmentajien ja ohjaajien ohjatessa harjoituksia.

Olipahan hieno seurata, kun nuorten starttiryhmäläiset ahersivat erilaisilla harjoitteilla, leikkimielisyyttä unohtamatta ohjaajien turvallisissa otteissa, kentän laidalla samaan aikaan suuri joukko vanhempia seurasi toimintaa ja ilo näkyi kasvoilta, kun nuoret pääsivät hyvään toimintaan tutustumaan ja harjoittelemaan futiksen parissa.

Samaan aikaan kentän keskialueella valmistautui jo omiin harjoituksiin toiset joukkueet alkulämmittelyjen kautta omiin alkaviin harjoituksiin, tämä on juuri sitä parasta mallitoimintaa ja jopa esikuvaa aloitteleville pelaajille, kun samaan aikaan kentällä on useiden ikäryhmien pelaajia, kaikki tämä luo mielestäni vain ja ainoastaan hyvää polkua.

Kuten sanotaan, nuorissa on tulevaisuus, tämä harrastemallin kehittämistyö on seurassamme hoidettu todella suurella sydämellä, kun vuosittain starttaa aina uusi starttiryhmä, joten tästä alkaa monen nuoren liikuntapolkukin, joka luo hyvää pohjaa tuleville vuosillekin hyvän harrastuksen tukiessa myös arjen muuta aherrusta myös koulupolunkin tukena.

Vaikka tästä tervehdyksestä tulikin kovin futispainotteinen, meidän seuramme kantaa vahvaa yleisseuran voimaa, jossa jokaisella osa-alueella tehdään laadukasta työtä.

Liikunnan merkitys meille kaikille on tärkeää hyvinvoinnin lähdettä, ainakin me Itä-Hakkilan kilvassa teemme sen monelle mahdolliseksi ja osaltamme edistämme myös nuorten liikkumisen ja yleiskunnon parantamista, joka tuoreimpien tutkimusten mukaan ei Suomessa ole saanut kovin vahvaa arvosanaa tuoreimmissa tutkimuksissa.

Arvoisat Itä-Hakkilan kilvan jäsenet, pelaajat, tukijoukot, ohjaajat, valmentajat, huoltajat, taloudenhoitajat, siis kaikki jotka teette tätä hyvää työtä.

Teille kuuluu suuri arvostus ja itse pitkään seuratoimintaa tehneenä lämmittää mieltä vahvasti aina saapua kotistadikalle seuraamaan teidän tekemäänne suurta vapaaehtoistyötä liikkuvien nuorten parhaaksi hyvässä ja turvallisessa kasvuympäristössä. Haluan vielä välittää erityiskiitokset Itä-Hakkilan kilvan omistamalle Tekonurmiyhtiölle, sillä kentän huolto ja kunnostus aina talven jälkeen vaatii valtavan työn, teitte sen jälleen hienosti!!

Toivotankin teille kaikille mitä parhainta ja mukavaa kautta ja pidetään pallot pyörimässä, niin mikään palloista ei ehdi sammaloitumaan!

Aurinkoisin terveisin

Harry Seidler

Kunniapuheenjohtaja