I-HK P06 joukkue matkusti vielä Helsinki Cupin jatkoksi Suomen toiseksi suurimpaan junioriturnaukseen Kokkola Cupiin.

Tämä oli joukkueen ensimmäinen yöpymisiä vaatinut turnausreissu, joka toi pojille paljon uusia kokemuksia.

Kokkola Cup 2015 oli 35. turnaus – ja samalla suurin turnauksen historiassa. Joukkueita osallistui 362.  Edustettuina oli hyvin kattavasti Pohjois- ja Väli-Suomen seurat vähintään jossakin sarjassa. Sen sijaan Etelä-Suomen joukkueita ei juuri ollut, joten tutuista vastustajista ei ollut pelkoa.

I-HK P06 joukkueen Tornadot-ryhmä pelasi ikäisissään saaden vastaansa Jyväskylän Komeetat, isäntäseura GBK:n, FC YPA:n, Jaron sekä Kostamuksen Venäjältä (Ryhmän ensimmäinen kansainvälinen vastustaja.). Ryhmä sai runsaasti uutta kokemusta ja mikä tärkeintä peli kehittyi läpi turnauksen.

Joukkueen kilparyhmä Hurrikaanit pelasikin sitten vuotta vanhempia vastaan 7vs7 pelejä E10-sarjassa. Alkusarjassa ryhmä kohtasi Jaron, SiPS:n, JJK:n ja GBK:n. Jälleen turnauksen ensimmäinen ottelu osoittautui ryhmälle vaikeaksi. Jaro vei avausottelun aktiivisuudellaan. Sen sijaan muut vastustajat Hurrikaanit hoiti seuraavissa otteluissa 8-0 -maalierolla.

Tämä tiesi sijoittumista alkusarjan D-lohkossa toiseksi, 16. parhaan joukkoon turnauksessa ja mahdollisuutta päästä cup-muotoiseen sarjaan kohti mitalipelejä. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui A-lohkon toinen Slavator Venäjältä. Vaikka jo parissa viikonlopputurnauksessa, joissa ryhmä sijoittui mestariksi ja pronssille, oli totuttukin cup-kilpailun tuomaan lisäjännitykseen, oli nyt selvästi havaittavissa aiempaa kovempaa jännitystä joukkueessa.

Valmennus yritti luonnollisesti parhaansa mukaan saada turhan jännityksen pois ja joukkueen keskittymään omaan peliin. Hyvin joukkue olikin valmis, kun peli alkoi. Ottelussa sattui kuitenkin pari pientä nukahdusta, joista taitava ja fyysinen vastustaja auttamatta rokotti. Samalla kun ei päästy aivan parhaimpaan, tuli eteen 2-0 tappio ja turnauksen päättyminen – ja pientä jossiteltavaa valmennukselle, sillä lopulta E10-sarjan kärjeksi muodostui: Slavator, VPS ja KPV.

Cup-ottelu jää joukkueen historiaan monella tapaa. Olihan kyseessä Hurrikaanien ensimmäinen kansainvälinen vastustaja. Lisäksi saimme uskomattoman tuen kannattajajoukoltamme, joka oli puolen Suomen etäisyydestä huolimatta kasvanut lähes kolmeenkymmeneen henkeen lauantai-aamuun mennessä. Melkoisen iso porukka tällaiselle joukkueelle! Itse ottelussa tunnelma nousi maaotteluhenkiseksi I-H-K ja Russija -huutojen raikuessa vuoroin kentällä.

Luonnollisesti ottelun tulos hieman aikaa harmitti – ja etenkin poikia – mutta pojat pelasivat kuitenkin upean turnauksen saaden tasaisesti kovia vastuksia ja osoittaen oman tasonsa olevan kiitettävä. Kovaa ja uutta vastusta lähdettiin Kokkolaan asti hakemaankin. Kenttien kunnon ollessa oikeinkin hyvä, sään suosiessa ja tuomaritoiminnan ollessa ensiluokkaista voikin Kokkola Cupia suositella lämpimästi.

Tällaiselle pitkälle turnausreissulle mahtui toki muutakin toimintaa. Joukkue oli sijoitettu majoittumaan Länsipuiston koululle, joka oli keskellä kaikkia Cupin tapahtumia aivan Kokkolan keskustassa. Avajaiskulkue oli värikäs, pitkä ja äänekäs. Samba soi ja sambatanssijat loivat tunnelmaa. I-HK -huudot raikasivat äänekkäiden poikien ansiosta. Torilla sambatanssijat upeine asuineen saivat poikien jakamattoman huomion.

Ehdimme myös hyödyntämään uimahalliin ja pelien päätyttyä lauantaina myös uimarannalle. Viimeisen illan lauantaina kruunasi disko, jossa osa pojista viihtyi lattialla tiiviisti ja seuranhakukin alkoi jo koulun käytävällä. Ruokailut hoituivat järjestäjien toimesta, mutta iltapala hoidettiin itse. Harrin herkkuleivät saavuttivat suuren suosion, mutta diskoilun jälkeen tarjolla oli pizzaa. Kun Huvivaltion vierestä ajettiin, sunnuntain paluumatkalla täytyi toki pysähtyä PowerParkiin.

Turnausreissu tulee olemaan poikien muistoissa aina. Samalla tällaiset reissut kasvattavat joukkuehenkeä. Eikä reissu taatusti jää joukkueen viimeiseksi, vaan näitä tulee jatkossa vuosittain lisää. Ehdittiinhän ensi vuoden reissun suunnittelu aloittaa jo matkamme aikana.

Valmiina Kokkola Cupiin 2015

Avajaiskulkue – Samba

I-HK 06 Hurrikaanit – GBK 05 – maali!

JJK 05:n verkko heilunut – maalituuletus by Erem

I-HK 06 Tornadot – Jyväskylän Komeetat 06 – taistelua by Christian

Torjunta by Luukas

Slavator 05 (RUS) – I-HK 06 Hurrikaanit