Pääkaupunkiseudun koronaryhmä, jossa myös Vantaan kaupunki on mukana, antoi 27.10. uusia suosituksia harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan.

I-HK noudattaa näitä syksyn viranomaisohjeistuksia, jotta mahdollisimman monen harrastusryhmän toiminta voisi jatkua ja jotta välttäisimme kevään kaltaisen tilanteen, jossa liikuntaryhmät keskeytettiin lähes kokonaan.

Helsingin, Espoon ja Vantaan yhdessä laatimia suosituksia I-HK:n harrastusryhmissä noudatetaan 2.11. alkaen. Vastineeksi kaupunki pyrkii pitämään liikunnan toimipisteet auki. Asiakasmääriin per tila voi tulla muutoksia, jos väljiä turvavälejä ei voida muuten turvata. Kaupunki odottaa meiltä omaa arviointia ja toimintojen järjestämistä niin, että toiminta on vastuullista ja vähentää korona-altistumista. Palloliitto ohjeisti joukkueet noudattamaan ohjeita välittömästi – 29.10. alkaen.

Kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa 2.11. alkaen. Kasvomaskivelvoite koskee kaikkia sisäliikuntatiloja ja jalkapallohalleja. Itse liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Kasvomaskin käyttö koskee saapumista, lähtemistä ja muuta olemista sisätiloissa.

Jos henkilö ei terveydentilan vuoksi voi käyttää kasvomaskia, niin riittää kun ilmoittaa jojolle, valkulle tai ryhmänohjaajalle.

Ohjeistusta

-yli 15-vuotiaat julkisilla liikkuvat harrastajat, kasvomaskilla treeneihin

-harrastetaan vain oireettomana

-muistetaan pitää turvavälit siirtymätilanteissa

-käsienpesu/käsidesiä tullessa ja lähtiessä

-vanhemmat ja ohjaajat käyttävät kasvomaskeja sisätiloissa

-harjoitusten aikana toivotaan, että saattajat ja huoltajat poistuvat

-poikkeuksena edelliseen;

fudiksen startti: suosittelemme harjoitusta seuraaville maskia sekä turvavälejä

palloiluliikkareissa: suosittelemme osallistuvalle aikuiselle maskia

 

Ryhmien ja joukkueiden ohjaajat, valkut ja jojot miettikää, voitteko toteuttaa omassa toiminnassa seuraavia keinoja altistusten vähentämiseksi.

-pidetään harjoitusryhmät samoina

-tarpeetonta halailua, huutamista, kokoontumista vältetään

-sisääntuloa porrastetaan

-ryhmien kokoa pienennetään

-harjoittelua ulkona lisätään

-etätreeniä lisätään

-muutetaan harjoittelun sisältöä 

 

Pyrimme noudattamaan ajankohtaisia ohjeita parhaamme mukaan ja näin estämään viruksen leviämistä omalta osaltamme. Nyt tiedämme enemmän taudista, mutta täydellistä varmuutta ja koronavapaita harrastustapahtumia emme voi luvata. Oireettomat taudinkantajat ovat aina yhteisessä harrastustoiminnassa mahdollisia ja tämän ilmiön kanssa meidän on elettävä. Näin ollen, jos on epävarmuutta, että seuran toimet eivät ole riittäviä, niin jokainen harrastaja/perhe voi itse arvioida osallistumisensa. 

Liikunta tuo terveyttä, iloa ja on erittäin tärkeää! Yhdessä pystymme vaikuttamaan, että liikuntaharrastukset jatkuvat!

 

https://www.vantaa.fi/uutisia/101/0/153538

OKM:n ja THL:n yhteinen suositus harrastustoimintaan sisätiloissa

https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/OKM+THL++suositus+harrastustoimintaan+sis%C3%A4tiloissa+231020+.pdf/523054b5-0b90-0f02-fc35-d10ab5074f04?t=1603446622059

THL:n ohjeita kasvomaskin käytöstä

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille