Elokuun alussa seuramme junioripäällikkönä aloittanut Mauri Holappa on meritoitunut valmentaja.

Monipuolisen kokemuksen omaava ”Maukka” on I-HK:lta vakuuttava kaappaus uudeksi junioripäälliköksi.

Lyhyesti:

-Maukka on entinen Suomen pääsarjapelaaja sekä –valmentaja (mm. RoPS, Valkeakosken Haka)

-kotimaan kenttien lisäksi kokemusta löytyy myös useamman vuoden ajalta Ruotsista niin pelaajana kuin valmentajana (mm. Djurgården)

-hänellä on monipuolista kokemusta sekä tyttöjen että poikien valmentamisesta aina pienistä futispelaajan aluista aikuispelaajiin asti

-junioripäällikön tärkeimpänä tehtävänä on varmistaa laadukas toiminta seuramme jokaisessa ikäluokassa. Muita tehtäviä ovat mm. valmentajiemme monipuolinen auttaminen ja tuki, taito- ja kykykoulut, talenttitoiminta sekä taitokilpailut

-Maukka haluaa tutustua kaikkiin ja toivoo niin pelaajien, valmentajien, jojojen kuin vanhempien tulevan rohkeasti juttusille kentän laidalla tai soittamalla

Välitön, miellyttävä ja helposti nauravainen. Sen lisäksi hän on henkeen ja vereen futismies. Tuttavallisemmin nimellä ”Maukka” kulkeva I-HK:n uusi junioripäällikkö Mauri Holappa on aloittanut tehtävässään elokuun alussa ja ainakin osa seuraväestä on jo tavannut hänet kentällä. Ja kentällä hän nimenomaan viihtyy kaikkein parhaiten. Yli 20 vuoden kokemus valmentajan tehtävistä on muodostanut Maukalle oman tyylin ja siihen kuuluu tiivis läsnäolo tapahtumien keskipisteessä – kentällä.

”Viihdyn kentällä niin sanotusti työrukkaset käsissä. Junioripäällikön tärkeimpiä tehtäviä on auttaa pelaajiamme ja valmentajiamme arjessa”, hän tiivistää.

 

Maukasta välittyy mieletön innostus uudesta pestistä ja nimenomaan työskentelystä I-HK:ssa. Vertauskuva on vanha ja kulunut, mutta todella osuva: mies on intoa täynnä kuin ilmapallo.

”Olen todella vaikuttunut I-HK:sta, vaikka vasta keltanokka täällä olenkin. Kentällä on joukkueiden harjoituksissa ollut kaikissa ikäluokissa äärimmäisen hyvä henki ja tekemisen meininki”, hän iloitsee.

”Tytöt ja pojat sekä heidän valmentajansa tekevät harjoitteita tosissaan, mutta ilo välittyy kovankin harjoitteen läpi. Jalkapalloa pitää tehdä tosissaan, mutta täytyy muistaa, että liikunnallisuuden ja liikunnallisen elämäntavan harjoittelu ovat ihan yhtä tärkeitä asioita kuin pelaajien kehittäminen kohti huippua. Uskon, että I-HK:ssa pystymme tarjoamaan mahdollisuuden niin kilpa- kuin harrastetoiminnalle ilman ristiriitoja”, Maukka vakuuttaa.

 

Junioripäällikön toimi on I-HK:ssa uusi toimi, joten sen täsmällinen muovautuminen alkaa nyt Maukan nimityksen myötä. Pesti sijoittuu I-HK:ssa jalkapallojaokseen ja sen alaisuuteen. Kiteytettynä junioripäällikkö vastaa seuramme lapsi- ja juniorivalmennustoiminnasta. Tehtävään kuuluvat esimerkiksi:

-valmentajien monipuolinen auttaminen ja tuki (mm. koulutus ja valmentajaillat)

-taito- ja kykykoulujen vetäminen, talenttitoiminta sekä taitokilpailut.

Maukka huolehtii myös siitä, että meillä on jokaisessa joukkueessa riittävä määrä päteviä valmentajia ja että heillä on edellytykset tarjota lapsille ja nuorille innostavia hetkiä futiksen parissa. Maukka ottaa näiden tehtävien lisäksi vastuulleen ainakin yhden ikäluokan vastuuvalmentajan tehtävät I-HK:n mallin mukaisesti.

”Arvostamme Maukan vahvaa pelaajataustaa ja pitkää kokemusta isommista kuvioista sekä ruohonjuuritason tekemisestä. Hän on loistava sekoitus lappilaisuutta ja ruotsalaisia vaikutteita. Hänellä on paljon kokemusta ruotsalaisesta yksilöä enemmän huomioivasta valmennuskulttuurista, jossa yhteisöllisyys on hyvin merkittävässä roolissa”, kehuu I-HK:n puheenjohtaja ja jalkapallojaoksen jäsen Mirka Järnefelt.

 

Maukka on ollut mukana vasta niin vähän aikaa, ettei hän vielä suostu paaluttamaan isoja kehityskohteita I-HK:n toiminnassa. Hän aikoo käyttää seuraavat kuukaudet tiiviisti kentällä tutustumassa pelaajiin, valmentajiin, taustoihin sekä vanhempiin.

”Haluan tutustua seuran ja joukkueiden toimintaan rauhassa. Istua alas valmentajien ja joukkueenjohtajien kanssa sekä kuulla heidän toiveitaan toiminnan kehittämiseksi. Jutella vanhempien ja lasten kanssa kentän laidalla. Näkemäni perusteella I-HK:ssa asiat ovat moniin muihin seuroihin verrattuna erinomaisella tolalla. Toki aina kehitettävää löytyy, mutta perusasiat ovat erittäin hyvällä mallilla. On hyvät olosuhteet, hyviä valmentajia ja innokkaita tyttöjä ja poikia”, Maukka kehuu.

Mirkan mainitsema Maukan monipuolinen kokemus on kieltämättä vakuuttavaa luettavaa. Hänen ansioluettelonsa on lähes hengästyttävä:

-yli 100 ottelua Suomen pääsarjassa

-80 peliä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla

-valmennusuralla useita pestejä niin Suomessa kuin Ruotsissa, joista yksittäisinä ”huippuina” mainittakoon RoPS:n miesten päävalmentajuus Veikkausliigassa sekä Djurgårdenin naisten edustusjoukkueen nostaminen Ruotsin pääsarjaan Damallsvenskaniin

-JVK-valmentajatutkinto

-lasten ja nuorten valmentamista aikuisjoukkuepestien rinnalla Ruotsissa sekä Suomessa

-lasten ja nuorten jalkapallokoulut Ruotsissa usean vuoden ajan

-mittava verkosto kontakteja Suomessa ja Ruotsissa

Maukan meriitit ovat siis vakuuttavat, mutta mikä sai hänet hakeutumaan Itä-Hakkilaan. Kysymyksen jälkeen Maukan kasvoille nousee leveä hymy ja perustelut tulevat kuin apteekin hyllyltä.

”I-HK on kasvava seura ja siinä kasvussa haluan olla mukana. Pääkaupunkiseutu on ollut sellainen, että siellä olisi kiva valmentaa. Sitten kun paikka aukesi I-HK:ssa niin moni asia loksahti. Tunsin Mikulin pelaajauralta ja olin kuullut seurasta ja sen kasvusta jo aikaisemmin hyviä asioita muun muassa hyvältä ystävältäni ja ex-maajoukkuepelaaja Aarno Turpeiselta. Haastattelujen aikana minut vakuutti myös seuran ”kylämäisyys” ja yhteisöllisyys. Haluan tehdä työtä lasten ja nuorten hyväksi ja täällä on sitä varten erinomaiset olosuhteet ja oikeanlainen henki”, Maukka listaa.

 

Rekrytoinnista päävastuun kantaneet Mirka Järnefelt ja Mika Kottila ovat äärimmäisen innoissaan Maukan ”naaraamisesta” I-HK:n verkkareihin.

”Maukan upea persoona ja monipuolinen kokemus vakuuttivat meidät välittömästi. Juniorijalkapallon kehittäminen on erinomaisissa käsissä I-HK:ssa”, Mirka myhäilee selvästi tyytyväisenä.

”Meillä oli monta hienoa ja osaavaa hakijaa, mutta Maukka oli ylivoimaisesti eniten I-HK:n näköinen”, Mika summaa.

Maukan löytää siis varmasti kentän laidalta iltaisin ja hän toivookin mahdollisimman monen tulevan juttusille.

”Toivoisin, että mahdollisimman moni jollain tavalla seuran toiminnassa mukana oleva tulisi nykäisemään hihasta ja juttelemaan. Oli kyseessä sitten valmentaja, pelaaja, jojo, huoltaja, rahuri, vanhempi tai vaikka isovanhempi!” hän rohkaisee.

 

Lisätietoja:

Maukka Holappa, junioripäällikkö, 045-8967886

Mirka Järnefelt, puheenjohtaja, 040-1258535

 

Teksti: Santtu Kottila