Star-joukkue voitti kilpasarjan TUL-mestaruuden erityisliikunnan salibandyturnauksessa ja Kairat-joukkue saavutti hopeaa harrastesarjassa Tikkurilan urheilutalolla järjestetyssä turnauksessa 17.-18.9.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 9 joukkuetta, kilpasarjaan 5 ja harrastesarjaan 4.

Tapahtuma kokosi vammaisurheilijoita kaikkiaan lähes 170, jonka lisäksi yleisöä oli paikalla runsaasti.

17.9.2011 Kilpasarja

Lopulliset sijoitukset

Sija Joukkue Tsemppari
1.  I-HK Star Janne Savolainen
2.  KSS Kuikelot Janne Parviainen
3.  FBT Pori Mikko Kaiho
4.  Espoon Oilers Hannu Koskinen
5. KooVee Saul Päivinen

 

18.9.2011 Harrastesarja

Lopulliset sijoitukset

Sija Joukkue Tsemppari
1. KSS Welhot Terhi Kouvalainen
2. I-HK Kairat Juha Harjamäki
3. Kontu Wilma Torni
4. Tuliketut Olli Vainio

 

Suuret kiitokset kaikille tapahtuman kisakoneistossa ahertaneille, teitte jälleen monelle vammaisurheilijalle suuren ja ikimuistoisen urheilujuhlan vapaehtoistyöllänne.

 

MEDIALLE TOIMITETTU MATERIAALI, KUVAT LÄHTEVÄT VIELÄ MYÖHEMMIN

 

 

Itä-Hakkilan kilvan Star-joukkue voitti erityisliikunnan salibandyn avoimen  TUL:n mestaruusturnauksen kilpasarjassa jo toisena vuona peräkkäin. Upeasti pelasi myös kilvan Kairat- joukkue, joka saavutti hopeiset mitalit harrastesarjan turnauksessa, joka pelattiin nyt ensimmäistä kertaa.

Turnaus pelattiin Tikkurilan urheilutalolla upeissa olosuhteissa nyt toista kertaa, jossa Itä-Hakkilan Kilpa toimi kisaisäntänä jälleen hienosti ahertaneen vapaaehtoistyöntekijöiden voimin, toteaa kisakoneistoa johtanut Harry Seidler.

Turnauksen teemana oli tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus, joka näkyi ja huokui urheilutalolla läpi viikonvaihteen.

Kisatervehdyksen tapahtumaan toi TUL:n kehittämisjohtaja Sari Virta, joka toi tervehdyksessään esille juuri tasa-arvotoiminnan ja yhdenvertaisuuteen liittyviä asioita, sekä nosti esille myös seuran vahvan työn turnausisäntätehtävissä, jota vapaaehtoistyönä tehdään.

Turnaukseen osallistui viikonlopun aikana 168 vammaisurheilijaa 9 seurasta, ja otteluita pelattiin kaikkiaan 20. Turnaus pelattiin avoimena mestaruusturnauksena ja mukana olevista joukkueista I-HK:n Star ja Kairat edustivat TUL:n seuroja, muut osallistuneet seurat olivat Kuopion Salibandyseura (2 joukkuetta), Espoon Oilers, Tuusulan Tuliketut, Kontu Helsingistä, Tampereen KooVee, sekä FBT Pori.

Turnauksessa pelattiin lauantaina kilpasarja, johon osallistui viisi joukkuetta, Kuopio, Espoo, Tampere, Pori, sekä Vantaa, jotka pelasivat ensin yksinkertaisen sarjan ja päivän päätteeksi pelattiin sijoitusottelut sijoitus-ottelut, joissa jännitystä riittikin, niin pelaajille, kuin katsomon runsaalle ja äänekkäälle yleisölle.

Itä-Hakkilan kilvan Star-joukkue pelasi finaalivastustajan Kuopion kanssa jo alkusarjassa tiukan kamppailun voittaen sen 4-3 ja finaalissa Kuopio painosti erittäin tiukasti ottelun loppuun asti, mutta Star sai kovan työn jälkeen maalieron voitokseen 4-2, näin oli riemukas juhlinta valmis alkamaan ja kiertopalkintopokaali sai osakseen suurta huomiota.

Pronssiottelussa Porin joukkue voitti Espoon 6-3 ja turnauksessa viidennelle sijalle sijoittui myös upeasti pelannut Tampereen joukkue.

Sunnuntaina pelatussa neljän joukkueen harrastesarjassa oli mukana  joukkueet Tuusulasta, Helsingistä, Kuopiosta ja Vantaalta ja alku- sarjan ottelut olivat koko päivän erittäin tasaisia ja vauhdikkaitakin, joten jännitystä ja riemunhetkiä koettiin koko päivä jälleen runsaan katsojamäärän kannustaessa joukkueita.

Päivä huipentui lauantain tapaan sijoitusotteluihin, jossa finaaliin selviytyi Kuopio ja Vantaa, johon kilvan joukkueena selviytyi Kairat-joukkue. Finaalissa Kairat siirtyi jo ensimmäisellä puoliajalla 3-0 johtoon, mutta Kuopion hurja kiri tuotti heille lopulta voiton tuloksella 6-3, ja näin kultaiset mitalit ja harrastesarjan kiertopalkinto matkasi Kuopioon ja hopeiset mitalit kilvan Kairat-joukkueelle.

Pronssiottelussa tehtailtiin maaleja vuorotahtiin, ja varsinainen peliaika päättyi tasan 3-3, joten rangaistuslaukauskisassa ratkaistiin pronssisija, joka ratkesi vasta kahdeksannessa vuoroparissa, siis huikea urheilujännäri kaikkiaan, totesi Harry Seidler.

Sunnuntain kisatapahtumaa oli seuraamassa myös TUL:n varapuheenjohtaja Kari Uotila, osallistuen myös palkintojenjakotilaisuuteen tuoden samalla tervehdyksensä vammaisurheilijoille myös tasa-arvovaliokunnan puolesta, jossa toimii puheenjohtajana. Tervehdyssanoissa nousivat vahvasti esille tasa-arvoisuuden vahva kehittämistyö ja vapaaehtoistyön tärkeä rooli tapahtumassa.

Erityisen ilahduttavaa oli havaita nais- ja tyttöpelaajien runsas määrä harrastesarjan peleissä, joista erityismaininnan ansaitsee Kuopion joukkue, sillä se peluutti jopa koko ketjullista naisia aina kerrallaan ja siihen reagoi myös yleisö suosionosoituksillaan, siinä siis todellista tasa-arvotoiminnan mallia.

Kisaisännän rooli näissä suurtapahtumissa on aina kunnia-asia ja kisakoneistossa mukana olleet vapaaehtoiset ovat valmiita tarttumaan jatkossakin vaativaan, mutta hienoon tapahtumaan vastuunkantajiksi, kun vain saataisiin erityisliikunnan tapahtumiin taloudellista tukea, joka tänä vuonna oli erittäin suuri pettymys, kun useista hakemuksista huolimatta tulos oli erittäin huono,  joten tapahtuman talous painui tappiolle, jonka järjestävä seura/joukkue  joutuu kantamaan, onneksi  sentään TUL antoi mitalit ja Kiinteistö Oy Tikkurilan urheilutalo myönsi osalle hallivuokraa tukea arvokkaalle työllemme, toteaa Seidler, joka toimii myös TUL:n tasa-arvo-valiokunnan jäsenenä  ja ihmettelee samalla, kuinka Vantaallakin painotetaan vapaaehtoistoiminnan merkitystä ja kaupunkikuvan tuomista esille tapahtumista, jota me kaikissa erityisliikunnan tapahtumista tuomme hienosti esille,  missä Vantaan kaupungin päättäjillä olisi peiliin katsomisen paikka, sillä pitkään jo vammaisurheilun ja erityisliikunnnan parissa toimineena olen huomannut kaupungin painotusalueet tukemispäätöksissä, aina on erityisryhmät olleet ns. heikoilla jäillä, kaiken maailman kärkihankkeisiin kyllä tukea löytyy, toteaa Seidler.

Lisää materiaalia tulossa, kun saamme materiaalin valmiiksi

t. Harry Seidler, Tapahtumavastaava