Star-joukkue jatkoi vahvoja otteitaan myös Futsalin parissa…

voittaen aikuisten sarjan finaaliottelussa FC Hongan Karhut joukkueen lukemin 2-0 Tikkurilan urheilutalolla järjestetyssä turnauksessa, jossa järjestelyistä vastasivat yhteistyössä I-HK ja Suomen Palloliitto.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 10 joukkuetta, 6 aikuisten sarjaan, 4 nuorten sarjaan.

Aikuisten sarjat pelattiin kahdessa alkulohkossa, jonka jälkeen lohkojen ykköset kohtasivat finaalissa, kakkoset pronssiottelussa ja kolmoset sijoitusottelussa sijoista 5-6.

Nuorten sarjassa pelattiin yksinkertainen sarja, joten kaikki joukkueet saivat 3 ottelua päivään molemmissa sarjoissa.

Nuorten sarjan mestaruus matkasi upean turnauksen pelanneelle Puistolan Urheilijoiden erkkaryhmäjoukkueelle.

Ilahduttavaa oli jälleen havaita, kuinka taitotaso oli noussut kaikilla joukkueilla, vaikka futsal vielä verrattain pienenä lajimuotona useissa vammaisurheilua järjestävissä seuroissa vaikuttaakin jalkapallon rinnalla, toteaa tapahtuman veturina toiminut Itä-Hakkilan kilvan Harry Seidler, joka toimii seuran puheenjohtajana, sekä koko seuran vammaisliikuntavastaavana.

Hyvä yhteistyö Suomen Palloliiton ja Palloliiton Uudenmaan piirin kanssa ja sen myötä tapahtumalle saadut hyvät olosuhteet Tikkurilan urheilutalolla ovat  olleet  jo useina vuosina vahvoja asioita tämän tapahtuman onnistumiselle, toteaa Seidler ja haluaa kiittää jälleen Palloliittoa luottamuksesta kisaisännyyden myöntämisen osalta seuralle.

Turnauksen ajankohta maaliskuussa antaa hyvän startin myös alkavaan futiskauteen, kun suuri osa tähän turnaukseen osallistuneista runsaasta 100 vammaisurheilijasta osallistuu myös tulevan kauden erityisryhmien jalkapallon SM-sarjatoimintaan, jotka pelataan kahdesa osaturnauksessa, ensin kesäkuussa Helsingissä Stadi-cupin yhteydessä ja toinen osaturnaus elokuussa Lahdessa, Masto-cupin yhteydessä.

Turnauksen teematkin, jotka olivat Fair Play, tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus, toteutuivat hyvin, kun lähes kaikissa joukkueissa oli mukana myös tyttö- ja naispelaajiakin ja isompia kolhujakaan ei koko turnauksessa urheilijoille sattunut ja mikä parasta, turnauksessa nähtiin runsaasti maaleja ja hienoja henkilökohtaisiakin suorituksia.

Vaikka erityisryhmien futsal toimii hyvin pitkälle normaalisti käytössä olevien futsal-sääntöjen mukaisesti, käytetään erityisryhmien toiminnassa hieman soveltaviakin sääntöjä, kuten peli-aika, ja muutamia sääntökohtiakin muokaten, niin vaatii toiminta erotuomareiltakin erityisen tarkkaa toimintaa. Turnauksessa erotuomareina toimineet Kai Galkin ja Milko Vikman hoitivatkin tehtävät todella hienosti.

 

Lopulliset sijoitukset:

Aikuisten sarja / Joukkueen palkittu tsempparipelaaja

1. Itä-Hakkilan Kilpa, Star, Tommi Savolainen

2. FC Honka, Karhut, Sami Lötjönen

3. Koivukylän Palloseura, Viktor Luomaranta

4. JJK, Jyväskylä, Juho Lappalainen

5. HJK Special, Esa Peltonen

6. Kontu, Pantterit, Alina Sipari

 

Nuorten sarja / Joukkueen palkittu tsempparipelaaja

1. Puistolan Urheilijat, Ralle Halme

2. Kontu, Leijonat 1, Helmi Sillankorva

3. Kontu, Lejonat 2, Anton Lehtonen

4. FC Honka Soft-Karhut, Miia Pallonen

Maalintekijäpössin voittaneet palkittiin Futsal-palloilla:

Aikuisten sarjasta maalintekijäpörssin voitti Riku Miesperä, FC Honka, Karhut

Nuorten sarjassa palkittiin sekä tyttö, että poikapelaaja.

Tyttöjen määlipörssin voittaja oli Jenna Kaskikallio, Kontu 1, Lejonat

Poikien maalipörssin voittaja oli Oskari Saarto, Puistolan Urheilijat

Liitteet

Tulokset Erkkafutsal 9. 3. 2013

Kuvassa aikuisten sarjan mestarijoukkue, I-HK Star Kuvaaja, Marja Savolainen