41. Helsinki Cup jatkuu vielä lauantaina 16.7. finaaleilla.

I-HK P06 joukkueen osalta turnaus päättyi jatko-otteluiden toisella kierroksella.

Kesän kohokohta ja Euroopan 3. suurin junioriturnaus on jälleen loppusuoralla. Tänäkin vuonna yli 20 000 juniori on osoittanut pelaamisen iloa Helsingin kentillä. Ikäluokkamme on osallistujamäärältään suurin: joukkueita oli noin 190 10-vuotiaissa pojissa.

Sää oli suosiollinen perjantaita ja maanantai-iltaa lukuun ottamatta. Tiistaina kärsittiinkin hieman kenttien pehmeydestä, mutta se ei palaamista jarruttanut.

I-HK P06 joukkue osallistui turnaukseen neljän peliryhmän voimin. Viimehetken poisjääntejä tuli paikkaamaan tyttöjä T05/06 joukkueesta. I-HK:lta kokonaisuutena oli 12 peliryhmää 8–12 -vuotiaissa.

Harrasteryhmät Taifuunit ja Trombit esittivät erinomaisia otteita – ei vähiten tyttöjen näyttäessä pelaamisen mallia. Ryhmät kokivat 12 ottelussa vain yhden tappion. Yritystä kentillä riitti eikä hienoja suorituksiakaan puuttunut.

Kilparyhmä Hurrikaanit oli sijoitettu kovaan eliittilohkoon, jossa marginaalit olivat pieniä. Tällä kertaa marginaalit kääntyivät vastaan yhden voiton, parin tappion ja parin tasapelin myötä. Yhdenkin ottelun kääntäminen näistä voitoksi olisi riittänyt A-finaalitaipaleeseen. B-finaaleissa taival katkesi sitten jo ensimmäiseen rankkarikisaan.

Haasteryhmä Tornadot pelasi niin ikään erittäin tasaisessa yleisalkulohkossa. Yhden ottelun kääntyessä viime minuuttien kulmatilanteessa tappioksi ja valmentajan asettaessa paineita viimeiseen otteluun tämän kääntyessä tasapeliksi oli kohtalona myös jääminen niukasti A-finaalien ulkopuolelle.

Tornadot kuitenkin kasvoivat haasteiden kautta. B-finaaleissa he pääsivät ensiksi haastamaan KyIF:n kilparyhmän. Ottelu oli erinomaista jalkapalloa ja 3-3 tilanteesta lähdettyjen rankkareiden jälkeen Tornadot menivätkin jatkoon toiselle kierrokselle.

Toisella kierroksella vastaan asettui niin ikään eliittilohkossa pelanneet RoPS:n kilpajunnut. Tornadot siirtyi heti ottelun toisella minuutilla johtoon komean yläkulmavaparivedon seurauksena. Ottelu meni pitkään I-HK:n johdossa poikien jaksaessa esittää vielä erinomaisia otteita, mutta toisella puoliajalla RoPS punnersi väkisin 2-1 -voittoon rangaistuspotku- ja kulmamaalin ansiosta.

Kokonaisuutena Helsinki Cup vm. 2016 oli erittäin onnistunut tapahtuma niin puitteiltaan, toimivuudeltaan kuin I-HK P06 joukkueen pelillisen esityksen myötä! Meillä on kasvamassa leveällä rintamalla erinoamisia pelimiehiä.

Nyt on pienen huilin aika. Elokuussa mennään jo sitten täysillä taas niin treeneissä kuin sarja- ja turnaustoiminnassa.

Pehmenneitä kenttiä Siltamäessä tiistaina.

Taifuunit.

Trombit.

Ei mee läpi.

Kuka yltää?

Leijuva maalivahti.

Tornadot venyttelee.