Vantaan Derby pelattiin heti kauden alkuun FC Vantaan ja I-HK OMV-joukkueiden välillä tasaisissa merkeissä

Sarjanousija IHK/OMV oli jännittävän paikan edessä tuulisella Tikkurilan tekonurmella: seurahistorian ensimmäinen Kolmosen matsi. Alkuun vaikuttikin, että jännäkakka oli tulossa sinipaitaisilla housuun, sen verran tahmeaa oli alku. Jo neljän minuutin kohdalla kotijoukkue riipaisi ensimmäisen kerran pallon vieraiden maaliin.
Muutenkin ensimmäinen puolikas tuntui Itä-Hakkilan jätkistä pitkältä ja vaikealta – FC Vantaa voitti lähes kaikki pääpallot, karvasi tehokkaasti tilan pois ja tuli runkoon kiinni rytinällä. Valkopaitaisten korkeamman keski-iän lisäksi heillä oli myös pituus- ja kokoetu. Ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan lisämaaleja enää nähty.

Puoliajan yhteydessä OMV vaihtoi kentälle hieman lisää pituutta, mutta alku oli taas kylmä; 49. minuutin kohdalla 2-0… I-HK rupesi kuitenkin pääsemään peliin mukaan ja tilanteita alkoi syntyä lisääntyvässä määrin. Mikko Lehtisen 2-1 kavennus loi uskoa tulevaan. FC Vantaan nopea kuitti 3-1:een oli kuitenkin masentava, varsinkin kun se syntyi tilanteesta jossa omien ja vastustajien miesmassa onnistui estämään mv Kotron ylettymisen suht helpoon palloon.

Mikko Lehtinen yllätti kuitenkin FC Vantaan veskarin jo toistamiseen ja peli oli 3-2. Peli siirtyi koko ajan selvemmin vieraiden haltuun, liekö Kolmosen jännitys jo karissut OMV-pelaajien kintereistä? I-HK:laisten hyvän hallinnan pirstoi kuitenkin ”Valkoisen Baletin” vastahyökkäyksen epäonnistunut purku, jossa torjutun laukauksen rebound pomppi suoraan isäntäjoukkeen vapaalle miehelle, katkesiko hyvin alkanut takaa-ajo tähän?

Tuulennopea Puja Miraftabi onnistui kuitenkin vasemman laidan läpimurron jälkeen karkaamaan läpiajoon ja tarkka sijoitus oikeaan alakulmaan toi vieraat jo maalin päähän. OMV:n ote vahvistui koko ajan ja vaikutti siltä, että baletissa esitettiin jo Tshaikovskin ”Kuolevaa Joutsenta”! Peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia, kun Yavuz Ahonen paukutti maalinedusflipperistä pelin tasalukuihin 4-4. Viimeisetkin minuutit olivat vieraiden hallintaa, mutta lopulta pisteet kuitenkin tasattiin noilla luvuin.

Molemmat joukkueet voivat varmaan olla samaa mieltä siitä, että ottelua on vaikea voittaa, jos päästää neljä omiin. FC Vantaa olisi onnistuessaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tehdä enemmänkin maaleja, mutta niin se olisi voinut toisella puoliajalla onnistua OMV:ltäkin.
Vieraat ainakin olivat suht tyytyväisiä I-HK:n seurahistorian ensimmäisestä pisteestä Kolmosessa. Tyytymättömyyden tunne jäi kuitenkin omasta puolustuspelaamisesta ja siihen tullaan jatkossa keskittymään paremmin.

Tuntuma pykälää viime kautta kovempiin matseihin varmaan paranee ja rutiinin lisääntyessä myös pistepussi kasvanee rivakasti.
Erityiskiitos ansiokkaalle I-HK:n kannustusryhmälle, joka eteläpäädystä piti hyvää älämölöä ja rehtiä kannustusta läpi ottelun. Ja olihan matsi varmaan yleisöön menevä ja viihdyttävä – kahdeksan maalia!

Sininen Kulma