I-HK Star pelasi jälleen voitokkaasti erityisryhmien kansallisessa futsal-turnauksessa 15.3 Tikkurilan urheilutalolla käydyissä kisoissa.

I-HK lähti itse turnaukseen pienellä pelaajamäärällä, osin loukkaantumisten ja muiden esteellisyyksien johdosta ja joukkueen tärkeimpänä teeman olikin jälleen saada vaihtelua päälajimme salibandyn oheen ja kun Palloliitto kisaisännäksi kutsui, oli selkeä kuva heti joukkueella, että tokihan me pelaamaan lähdetään ja teemaksi pelaajat ottivat, että hauskaa sen olla pitää, näin kiteytti asiaa joukkueemme runkopelaajat jo ennen turnausta. Päivän aikana joukkue pelasi A-sarjassa kolme(3) ottelua, voittaen ensin Hongan lukemin 3-0, seuraavaksi vastaan saatiin HJS Hämeenlinnasta, joka voitettiin samoin lukemin 3-0 ja päivän päätteeksi kohdattiin lähes paikallisvastustaja KoiPs, josta pistekin olisi riittänyt turnausvoittoon, mutta pelaajat pelasivat iloisella ilmeellä ja summerin soidessa tulostaululla oli voittolukemat 4-1. Tulokset kaikista otteluista liitteenä. Star-joukkue ei ehdi pitkään palautumaan rankan pelipäivän jälkeen, sillä jo maanantaina 17.3 joukkue palaa oman päälajin pariin, salibandyyn, jossa joukkue pelaa harjoitusottelun Tikkurilan Tiikereiden juniorijoukkuetta vastaan ja sen jälkeen joukkue valmistautuu 22.-23.3 pelattavaan Special Olympics Finland turnaukseen, joka pelataan myös Tikkurilan urheilutalolla ja tapahtuman vetovastuussa on jälleen I-HK.

Kisaisännyys, jonka seuralle luotti Palloliitto ja Palloliiton Uudenmaan piiri, hoitui taas hyvällä yhteistyöllä, kuten aiemmillakin kerroilla, josta haluan antaa ison kiitoksen turnauskuvioiden valmistelutyössä toimineille yhteistyöhenkilöille Palloliiton puolelle, toteaa tapahtuman veturina toiminut Harry Seidler.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 12 joukkuetta ja n. 130 vammaisurheilijaa, ja turnaus pelattiin tasoluokittelun mukaisesti kolmessa sarjassa, joka toimi jälleen hyvin, sillä tavoitteena oli saada mahdollisimman tasaisia pelejä, jossa onnistuttiinkin melko hyvin.

Yleisömäärä kohosi päivän keskivaiheilla noin 250 määräksi, ja urheilijat saikin upealta yleisöltä arvoisensa kannustuksen.

Median haastattelussakin jo totesin, että ,olen monia tapahtumia päässyt järjestämään ja mikään muu yhteistyötaho ei ole panostanut näin merkittävästi itse tapahtumaan ja kisaisännyyden velvoitteiden tukemiseen, tuo saatu tuki kannustaakin tekemään tätä työtä erityisryhmien parissa, kun toimintaa arvostetaan ja huolehditaan, ettei taloudellinen vastuu ole kohtuuton kisaisännälle, tässä monella taholla oppimisen ja mietinnän paikkaa, kun vapaaehtoistyöntekijöiden määrä on tiukassa ja tuki ainakin vammaisurheilulle on yritysmaailmassa todella tiukassa, toki sitä se on varmasti myös laajalti koko urheilurintamalla, toteaa Seidler.

Positiivinen palaute jo tapahtumapäivän aikana ja palkintojenjaon yhteydessä kannustaa jatkamaan tämänkin lajin kehittämistyötä.

Myös tuomareiden toiminta sai suurta kiitosta pelaajilta, sillä päivän aikana Keski-Uudenmaan jalkapalloerotuomarikerhon tuomarikolmikko ohjasi todella hienosti vammaisurheilijoita, jota pelaajat ja valmentajat arvostivat kovasti, sillä sääntötuntemus ei tässä uudehkossa lajissa ole kaikille aivan tuttua vielä kaikilta osin

Palloliitto on vahvasti kehittänyt erityisryhmien futsal-toimintaa, sekä erityisryhmien jalkapallon SM-sarjaa, jonne myös I-HK Star jälleen suuntaa kesällä, kun salibandyssä vietetään kesätaukoa.

Ensimmäinen SM-osaturnaus pelataan Stadi-cupin yhteydessä 15.6 Helsingissä ja toinen osaturnaus Masto-cupin yhteydessä 2.8 Lahdessa.

Sijoitukset:

A-sarja

1. I-HK

2. HJS

3. Honka

4. KoiPs

 

B-Sarja

1. Kontu

2. JJK

3. PuiU

4. HJK

 

Nuorten sarja

1. Honka Musta Karhut

2. Kontu 2

3. Kontu 1

4. Honka Soft Karhut

 

Maalipörssin voittajat sarjoittain:

A-sarja, Janne Ahokainen, I-HK

B-sarja, Sadr Mohammad, JJK

Nuorten sarja, Tomi Miesperä, Honka Musta Karhut

 

Tsempparipalkinnot joukkueittain:

I-HK, Janne Savolainen

HJS, Toni Harju

Honka Karhut, Antti Parkkinen

KoiPs, Niko Lahtinen

Kontu Pantterit, Santeri Vierikko

JJK, Jouni Weide

PuiU, Jaakko Nieminen

HJK, Leevi Salmi

Honka Musta Karhut, Sami Lötjönen

Kontu Leijonat 2, Anni Karvinen

Kontu Leijonat 1, Olli Martikainen

Honka Soft Karhut, Teemu Kankainen