Erityisryhmien joukkueiden turnaus järjestettiin järjestyksessään 13 kertaa Vantaalla maaliskuun 9 päivänä Tikkurilan urheilutalolla.

Kisajärjestelyistä vastasivat yhteistyössä  Suomen Palloliiton Uudenmaan piiri ja Itä-Hakkilan Kilpa.

Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta, jotka oli jakautuneet kolmeen eri sarjatasoon, kilpa, soft, sekä nuorten sarjoihin ja kaikkiaan urheilijoita turnaukseen osallistui lähes 150 vammaisurheilijaa.

Turnauksen ajatuksena on tarjota pääasiassa jalkapalloa harrastaville joukkueille talvikaudelle ja sopivasti kevään kynnykselle tällainen mahdollisuus saada reippaasti pelituntumaa ja peliminuutteja ennen kesäkauden pelihetkiä, jota joukkueet vuodesta toiseen ovatkin kiitelleet, totesi kisaisäntänä tapahtumassa kaikissa kisoissa toiminut Harry Seidler Itä-Hakkilan kilvasta.

Palloliiton Uudenmaan piirin osalla turnauksen tärkeänä linkkinä on toiminut ansiokkaasti harrastemanageri Ulla Kaasinen, joka on vastannut kilpailun organisoinnista suurella osalla ja me kisaisäntänä käytännön asioiden hoitamisesta itse tapahtumassa, totesi Seidler.

Turnauksen tärkeinä teemoina oli yhdenvertaisuus ja turvallinen peliympäristö, jotka toteutuivatkin hyvin, sillä oli ilo havaita suuren osan joukkueista saapuneen turnaukseen joukkueella, jossa pelasi tytöt ja pojat samaan aikaan, suuri arvostus tällaiselle toiminnalle, sekä turvallisuus, johon loi hienot lähtökohdat lajille hyvin soveltuvat pelitilat Tikkurilan urheilutalolla ja erinomaisesti pelaajia opastaenkin toimineille erotuomareille Kai Wianderille ja Ari Tammelle.

Sarjatasojen sisällä suurelta osin saatiin erittäin tasaisia otteluita kaikkiaan 19 pelatussa ottelussa, joka onkin ollut vuosittain yksi tärkeimmistä painopistetavoitteista, vain muutamassa ottelussa maalierot olivat turhan suuret, mutta vaikeaa on ennakoiden tietää, minkälaisella joukkueella turnaukseen osallistutaan, totesi Seidler.

Kisayleisö, jota oli päivän aikana hienosti paikalla, antoi turnaukselle oman hienon mausteen, kun kannustus ja arvokkaat aplodit osoitettiin kaikille urheilijoille niin pelihetkillä, kuin pelien päättymisenkin hetkillä.

Turnauksen päätteeksi jokaiselle urheilijalle ja valmentajille jaettiin osallistujamitalit, sekä jokaisesta joukkueesta palkittiin yksi tsempparipelaaja, lisäksi palkittiin erikoispalkinnolla vielä jokaisen sarjan maalintekijäpörssin voittanut.

Jos kisat saa jatkoa tulevinakin vuosina, on  Itä-Hakkilan Kilpa valmis toimimaan kisaisäntänä, vaikka tällä kertaa omaa joukkuetta mukana ollutkaan, haluamme osaltamme jakaa osaamistamme ja kokemustamme näiden arjen sankareiden upeille pelimahdollisuuksille jatkossakin, totesi Seidler.

 

Sijoitukset:

Kilpa

1. KOOVEE

2. KUUSYSI

3. KONTU

4. KUPS

 

SOFT

1. HJS

2. HJK SPECIAL

3. KONTU

 

NUORET

1. PUIU

2. KONTU

3. KOIPS

4. LOPA

5. EPS