Jälleen sai futsal-pallo vahvaa liikettä ja vierintää Tikkurilan urheilutalolla…

kun 10.3 pelattiin erkkaryhmien Futsal-turnaus, johon osallistui kaikkiaan 130 vammaisurheilijaa.

Turnaus järjestettiin nyt 12 kertaa, jossa vetovastuun kantoi jälleen hyvällä yhteistyöllä Suomen Palloliitto ja erityisesti Palloliiton Uudenmaan piiri, sekä Itä-Hakkilan kilvan vammaisliikuntajaosto, joka sai kunnian toimia jälleen kisaisännän roolissa Palloliiton kutsun myötä.

Turnauksessa pelattiin kolmessa sarjassa, kilpa, soft ja nuoret, jolla haluttiin saada mahdollisimman tasaisia pelejä jokaiselle joukkueelle, tässä suurelta osalta onnistuttiinkin jälleen hyvin.

Turnaus osoitti jälleen, kuinka vahva tilaus tällaiselle tapahtumalle on olemassa, sillä pelaajien aito riemu ja hyväntuulisuus korostui koko päivän ajan ja saatu palaute niin urheilijoilta, kuin valmentajiltakin vain vankisti käsitystä, että jatkossakin tämä tulee olemaan ohjelmistossa, totesi Harry Seidler.

Myös pelaajien taitotaso on noussut huimasti lajin parissa, joka osoittaa lajin soveltuvan mitä parhaiten muiden lajien oheislajiksi myös vammaisurheilijoille, parastahan tässäkin lajissa onkin hyvä kaverihenki ja ne kuuluisat hienot kikat pelaajilla.

Vaikka turnauksessa laskettiin pisteet jokaisessa sarjassa ja palkittiin sarjojen parhaat pokaalilla, tärkein hetki oli soittaa jälleen yhteenkuuluvuuden ja yhdenvertaisuuden tunne jo perinteisellä tavalla, kun jokaiselle urheilijalle ojennettiin osallistujamitalit, joten jokainen osallistuja sai kokea mitalisateen ja olevansa tasa-arvoisessa asemassa, totesi Seidler.

Kivan lisämausteen toi uusi palkitsemismuoto, turvallisuuspelaaja-palkinto, joka nimensä mukaisesti johtaa turvallisuuteen kaikessa tekemisessä ja tällä kertaa palkintona jaettiin pyöräilykypärät kolmelle (3) pelaajalle, jonka myötä haluttiin korostaa turvallisia liikuntahetkiä myös muuhunkin liikuntaharrastukseen, totesi Seidler.

Jani Nykänen, Kuusysi / Valkoinen

Matti Huttunen, Puistolan Urheilijat

Teemu Mäkelä, Kuusysi/ Sininen

 

Tsempparipalkinnot sarjoittain;

Nuoret:

Harri Karjarinta, Puistolan Urheilijat

Janne Nykänen, FC Kontu/ Tiikerit

Iiro Kallio, Nummelan Palloseura, Brasil 1

 

Soft:

Jani Leinonen, Itä-Hakkilan Kilpa

Niko Leskinen, FC Kuusysi/Sininen

Roman Pakarinen, Koivukylän Palloseura

 

Kilpa:

Niki Rautajärvi, Nummelan Palloseura/ Brasil 2

Ralle Halme, FC Kontu, Pantterit

Niko Tuominen, HJS, Pullerin Rohkeat Potkijat

Eetu Rautavuo, FC Kuusysi, Valkoinen

Jami Ahlsten, HJK Special

 

Kilpasarjan voittoon nousi tällä kertaa FC Kuusysi/ Valkoinen Lahdesta. Soft-sarjan voittajaksi nousi Itä-Hakkilan Kilpa ja nuorten sarjan voiton nappasi Puistolan Urheilijat Energiset Haukat joukkueellaan

 

Futsal riemua parhaimmillaan