Suomen Palloliitto valitsi I-HK/OMV vs. Legirus Inter kierroksen otteluksi.

Valinta tarkoittaa sitä että paikalle on tulossa mediaa ja ottelusta tehdään ennakkojuttuja ( ohessa juttu Palloliiton sivuilta ) ainakin Palloliiton sivuille. Eli iso ottelu tiedossa :-D. I-HK:n miesten edustusjoukkue haastaakin seuran jäseniä kannustaan joukkuetta paikanpäälle, jotta joukkue etenisi legendaarisessa Suomen Cupissa jatkoon toiselle kierrokselle. Itä-Vantaan kauden ensimmäinen paikallistaisto pelataan la 14.2 klo 18.00 Legirus Areenalla Korsossa. Otteluun on vapaa pääsy !

Palloliiton sivuilta ennakkojuttu ottelusta:

Kierroksen ottelut: I-HK ja FC Legirus Inter iskevät yhteen

Respect Suomen Cupin vuoden ensimmäisessä Kierroksen ottelussa kohtaavat Kolmosessa pelaava Itä-Hakkilan Kilpa sekä Nelosessa pelaava FC Legirus Inter.

Joukkueiden lähtökohdat ovat sangen erilaiset. I-HK on lähtöisin junioriporukasta, joka pelasi jo B-junioreissa yhdessä TiPS:n paidassa. Parin välivuoden jälkeen kaverit kokoontuivat beachfutiksen pariin ja päättivät hypätä jälleen isolle kentälle. I-HK onkin juhlinut nousua joka vuosi ja pelaa nyt Kolmosessa.

FC Legirus Inter sen sijaan panostaa kovasti. Joukkue pistettiin tänä vuonna pystyyn ja se pyrkii nousemaan venäläisrahoittajien turvin kohti Suomen huippua sarjaporras kerrallaan. Joukkueessa on suomalaispelaajien lisäksi myös espanjalais- ja venäläispelaajia.

– Mielenkiintoinen ottelu on tulossa ja onhan tässä pieni vastakkainasettelu, kun vanha korttelijengi kohtaa tuollaisen globaalin toimijan, I-HK:n manageri Jari Mikola kertoo Palloliiton sivuilla.

I-HK jätti viime vuonna Suomen Cupin väliin, mutta joukkueella on hyviä muistoja kahden vuoden takaa.

– Olimme juuri nousseet Kutosesta Vitoseen ja meillä oli vastassa Pöxyt, joka oli jäänyt niukasti noususta Kakkoseen. Voitimme sen ottelun pilkuilla ja Pöxyt ihmettelivät pelin jälkeen huuli pyöreänä. Siinä vaiheessa meistä ei tiedetty vielä mitään, Mikola naurahtaa.

FC Legirus Inter tavoittelee heti avauskautenaan nousua ja joukkueeseen on panostettu paljon. Joukkueen päävalmentaja Tito Garcia Sanjuanin mukaan joukkue on harjoitellut hyvin talven aikana.

– Meillä on ollut harjoituksia noin 3-4 kertaa viikossa ja kaikki on mennyt tähän asti hyvin. Meillä on vahva joukkue sarjatasollemme. Meillä on sekoitus hyviä suomalaisia nuoria pelaajia, sekä kolme venäläistä ja viisi espanjalaista pelaajaa. On tietenkin aluksi hieman vaikea, kun pelaajat ovat tottuneet erilaisiin kulttuureihin, mutta parannamme koko ajan. Meillä on mielestäni erittäin hyvä joukkue Neloseen ja haluamme pärjätä myös Suomen Cupissa mahdollisimman hyvin, Sanjuan toteaa.

I-HK:n päävalmentajana toimivan Torsti Tallqvistin mukaan joukkueen vahvuutena toimii yhtenäisyys.

– Kaikki ovat kavereita keskenään ja ovat mukana rakkaudesta lajiin. Kun pelaajat tuntevat toisensa niin hyvin, niin he tietävät mitä kaverilta voi odottaa eikä yllätyksiä tule, Tallqvist muistuttaa.

Tallqvistilla ei ole vielä vastustajasta tarkempaa tietoa.

– Itselläni ei ole minkään näköistä tietoa. Managerimme oli käynyt katsomassa jonkun ottelun ja kuulemma eri kieltä puhuvia ja vikkeliä kavereita on tulossa vastaan. Sen näkee sitten lauantaina millainen joukkue vastassa on.

Garcia Sanjuan sen sijaan ehti tarkkailla tulevaa vastustajaa jo viime kaudella.

– Kävin katsomassa heidän nousukarsintaottelunsa Akillesta vastaan viime vuonna. Näin vahvan joukkueen. En tiedä kuinka paljon joukkue on muuttunut, mutta heillä oli vaarallinen hyökkääjä ja toppari pelasi korkealla tasolla myös.

Ottelusta on odotettavissa viihdyttävä, sillä molemmat joukkueet liputtavat hyökkäävän jalkapallon puolesta.

– Meillä on ollut vähän vähänlaisesti harjoituksia, mutta lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Iloista peliä, Tallqvist naulaa.

Espanjan suurseurassa Villarrealissa toiminut Garcia Sanjuan korostaa pallonhallintaa ja hyökkäysvoittoista peliä.

– Koko elämäni ideologianani on ollut hyökkäävä jalkapallo. Tärkein asia on kuitenkin tasapaino. Jos hyökkäät, niin on myös huolehdittava puolustuksesta. Haluamme hyökätä ja pitää enemmän palloa hallussa. Se ei ole välttämättä aina mahdollista, varsinkaan Suomen Cupissa, mutta tärkein on kuitenkin pitää koko ajan tasapaino kasassa, Garcia Sanjuan painottaa.

Ottelu pelataan lauantaina 14.2. kello 18.00 alkaen Vantaan Korsossa Legirus Areenalla.

Lähde: www.palloliitto.fi/suomencup